Μολδαβία: Αξιωματούχοι καταγγέλλουν παραβίαση του νόμου από τη Μόσχα με εκτύπωση ψηφοδελτίων στην Υπερδνειστερία

Μολδαβία: Αξιωματούχοι καταγγέλλουν παραβίαση του νόμου από τη Μόσχα με εκτύπωση ψηφοδελτίων στην Υπερδνειστερία

Ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε την καταγγελία.

Μολδαβοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι η Μόσχα παραβίασε το νόμο εκτυπώνοντας ψηφοδέλτια για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στην αυτονομιστική περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η Υπερδνειστερία είναι μια αποσχισθείσα περιοχή στην ανατολική Μολδαβία, η οποία υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από τη Μόσχα.

Ούτε η Μολδαβία, ούτε η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της.

Ενώ λίγοι αναλυτές προβλέπουν μια ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας στη Μολδαβία μέσω της Υπερδνειστερίας, η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την έναρξη ενός υβριδικού πολέμου – συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης αναταραχών σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και της διάδοσης προπαγάνδας, σημειώνει το Sky News.

Οι αρχές της Μολδαβίας κάλεσαν τον Ρώσο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να ανοίξουν έξι εκλογικά τμήματα στον φιλομοσχοβικό θύλακα.

Η κεντρική κυβέρνηση δήλωσε ότι η κίνηση αυτή παραβίασε μια συμφωνία που επέτρεπε την ψηφοφορία μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στη ρωσική πρεσβεία στο Κισινάου.

Απορρίπτει τις καταγγελίες η Ρωσία.

Ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε την καταγγελία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα επιτρέπει σε περίπου 250.000 Ρώσους υπηκόους εντός της Μολδαβίας να ψηφίσουν – πολλοί από αυτούς ζουν στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top