Μόσχα για παράδοση των ελληνικών S-300 σε Ουκρανία με «φόρμουλα» ΗΠΑ: «Σας δίνουν χάντρες και καθρεφτάκια για αντάλλαγμα»!

Μόσχα για παράδοση των ελληνικών S-300 σε Ουκρανία με «φόρμουλα» ΗΠΑ: «Σας δίνουν χάντρες και καθρεφτάκια για αντάλλαγμα»!

Η Μόσχα σε μία σπάνια παρέμβασή της αναφορικά με όσα φημολογούνται περί παραχώρησης των ρωσικής κατασκευής ελληνικών όπλων στην Ουκρανία έναντι των μεταχειρισμένων όπλων που βαπτίστηκε «δωρεάν βοήθεια» από τις ΗΠΑ (οι -ας πούμε- φρεγάτες LCS, τα 60 παλιά TOMA M2 Bradley, που οι Ρώσοι τα έχουν θερίσει στην Ουκρανία, τα 2 C-130H που βρίσκονται σε νεκροταφείο αεροσκαφών στη Νεβάδα, κλπ.) προχώρησε σε μια «προειδοποιητική» δήλωση για την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας με δηλώσεις της, που αναδημοσιεύει στο X (πρώην Twitter) η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αναφέρει:

«Τελευταίως η Ουάσινγκτον έχει εντείνει την αναζήτηση σε όλο τον κόσμο των υπολειμμάτων των σοβιετικών και των ρωσικών όπλων για την μετέπειτα μεταφορά τους στην Ουκρανία…

Πρόσφατα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Αθήνα να παραδώσει στο Κίεβο τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και τα πυρομαχικά τους…

Υπόσχονται στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα τα απαρχαιωμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τις φρεγάτες και άλλα όπλα, καθώς και 200 εκατ. δολάρια επιπλέον, τα οποία, σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, δεν επαρκούν για την αγορά ούτε ενός δυτικού συστήματος αεράμυνας.»

Τι θέλει να πει; Ότι θα απογυμνωθεί χωρίς κέρδος και συνεπώς χωρίς δυνατότητα αντικατάστασης η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα…

Η ανάρτηση της πρεσβείας της Ρωσίας

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top