Νέες κατηγορίες από τον Πολωνό ΥΠΕΞ: "Στρατιώτες του ΝΑΤΟ ήδη είναι στο έδαφος της Ουκρανίας"

Νέες κατηγορίες από τον Πολωνό ΥΠΕΞ: “Στρατιώτες του ΝΑΤΟ ήδη είναι στο έδαφος της Ουκρανίας”

Μαρία Ζαχάροβα: «Δεν μπορούσαν να το κρύψουν πλέον»

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, επανέλαβε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «στρατιώτες του ΝΑΤΟ ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία».

Ο Σικόρσκι πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια κράτη έστειλαν στρατιώτες εκεί, «σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς», εκφράζοντας κατηγορηματική αντίθεση προς τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Προηγουμένως, ο Σικόρσκι είχε δηλώσει ότι η παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «δεν θα ήταν αδιανόητη», υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Ε. Μακρόν για μία αποστολή δυτικών στρατευμάτων, παρά τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι η Βαρσοβία πρέπει να κατασκευάσει ένα μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε τις δηλώσεις αυτές λέγοντας:

«Δεν μπορούσαν να το κρύψουν πλέον».

Πηγές είχαν ενημερώσει εγκαίρως ότι στην Ουκρανία βρίσκονται χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, με πολλούς εξ αυτών να μάχονται υπό την κάλυψη του “μισθοφόρου” κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Πέρυσι την ίδια περίοδο, ο αυστριακός συνταγματάρχης Markus Reisner, σε συνέντευξη στο AIES Institute, αποκάλυψε ότι πολλοί στρατιώτες δυτικών χωρών δρουν ως μισθοφόροι στην Ουκρανία, λειτουργώντας υπό την κάλυψη ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.

Η εμφάνιση τέτοιων μισθοφόρων εξηγεί την αποτελεσματική χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία παρά τις υψηλές απώλειες που υφίστανται οι Ουκρανοί.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top