Ανακοινώθηκε στις 18:00 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με κύριες αλλαγές να είναι το «ξήλωμα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ανακοινώθηκε στις 18:00 ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με κύριες αλλαγές να είναι το «ξήλωμα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Είναι η τρίτη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσα σε επτά μήνες, καθώς είχε προηγηθεί η «καρατόμηση» Νότη Μηταράκη. Μπορεί να υποθέσεις κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά στο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας του τόπου..
Επί της ουσίας πρόκειται για μία παρέμβαση στο κυβερνητικό σχήμα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Η απόφαση για ανασχηματισμό ελήφθη προκειμένου να αντικατασταθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.
Τις αλλαγές στην κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 18:00 την Τετάρτη (3/1/2024) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας και τις αρμόδιότητες του Τύπου.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε δεχθεί έντονη κριτική για την έκρηξη της εγκληματικότητας και την οπαδική βία.
Επίσης νέος υπουργός Υγείας ορίστηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης στη θέση του κ. Χρυσοχοΐδη που μετακινήθηκε στο Προστασίας του Πολίτη.
Η τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στη θέση της υπουργού Εργασίας θεωρείται μίνι-έκπληξη, αλλά στο Παιδείας δεν είχε αγαστή συνεργασία με τον Κ.Πιερρακάκη. Έφυγε… αναβαθμιζόμενη και είναι όλοι ευχαριστημένοι!
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Νικολοκόπουλος.
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίστηκε η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη.
Η νέα σύνθεση επιβεβαιώνει τα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα για τις αλλαγές που θα έρθουν.
Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη
Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης
Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.
Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.
Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.
Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top