Ο φόβος των Δημοκρατικών για συντριβή από τον Ν. Τραμπ: Μετά το Κολοράντο, τώρα η Καλιφόρνια εξετάζει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές!

Ο φόβος των Δημοκρατικών για συντριβή από τον Ν. Τραμπ: Μετά το Κολοράντο, τώρα η Καλιφόρνια εξετάζει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές!

«Αυτό που κάνετε είναι πραξικόπημα» λένε οι Ρεπουμπλικανοί.

Οι Δημοκρατικοί, αντιμέτωποι με τη δημοσκοπική τους απελπισία, προσπαθούν να αποτρέψουν την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών και εφαρμόζουν στρατηγική αποκλεισμού. Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο να απαγορεύσει στον Τραμπ τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της πολιτείας, η Καλιφόρνια εξετάζει παρόμοια ενέργεια. Η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη, ζητά να εξεταστούν όλες οι νομικές δυνατότητες για να αποτραπεί η συμμετοχή του Τραμπ στο ψηφοδέλτιο του 2024.

Η απόφαση του Κολοράντο βασίζεται στην ρήτρα εξέγερσης της 14ης Τροποποίησης, που απαγορεύει σε όποιον εμπλέκεται σε εξέγερση να συμμετέχει στις εκλογές. Παρόλο που οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν τον όρο “εξέγερση” για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, ο Τραμπ δεν έχει καταδικαστεί επίσημα για αυτά. Οι αντιδράσεις στην απόφαση του Κολοράντο είναι έντονες, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για δικαστικό “πραξικόπημα.”

Η Καλιφόρνια είναι η δεύτερη πολιτεία που εξετάζει αντίστοιχη ενέργεια, αναζητώντας νομικά μέσα για να αποτρέψει τον Τραμπ από τη συμμετοχή στις εκλογές του 2024. Οι Δημοκρατικοί φοβούνται μια πιθανή συντριβή στις εκλογές, καθώς η διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει κριτική για την αποτυχία της.

Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικανοί και κορυφαίοι νομικοί αντιδρούν έντονα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως αντιδημοκρατική και προειδοποιώντας για τις συνέπειές της στον σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας. Επιπλέον, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ανατρέψει αυτήν την απόφαση.

Θυμίζει υπόθεση Κασιδιάρη

Όλα αυτά φυσικά μας θυμίζουν την υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα όπου του απαγόρευσαν να συμμετέχει ο ίδιος, το κόμμα του αλλά ακόμα και ανεξάρτητους υποψηφίους. Και βλέπουμε ακόμα μια φορά ότι οι υποτιθέμενοι δημοκράτες σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι καθόλου δημοκράτες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top