Ο Jamie Dimon επιμένει: Ανάγκη προετοιμασίας των ΗΠΑ για ύφεση

Ο Jamie Dimon επιμένει: Ανάγκη προετοιμασίας των ΗΠΑ για ύφεση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, εξέφρασε σκληρή προειδοποίηση προς τη Wall Street, προβλέποντας πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και υπογραμμίζοντας ότι η ύφεση εξακολουθεί να είναι ενεργή. Ο Dimon κάλεσε όλους να είναι προετοιμασμένοι, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να οδηγήσουν σε ύφεση.

Αναφέροντας την παγκόσμια ανάγκη για χρήματα προς την πράσινη οικονομία, την επαναστατικοποίηση και την αντιμετώπιση των ενεργειακών κρίσεων, επεσήμανε ότι αυτά θα συνοδεύονται από πληθωρισμό. Ο Dimon εξέφρασε προσοχή για την οικονομία, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει δυσμενώς τους ανθρώπους.

Επισημαίνοντας τα χρήματα από τα ερεθίσματα της πανδημίας και την ποσοτική χαλάρωση της Fed, ο Dimon αναφέρθηκε σε αυτά ως “ναρκωτικά” που έχουν εισχωρήσει στο σύστημα, προκαλώντας οικονομικό “υψηλό σάκχαρο”. Ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό θα εξασθενήσει, προειδοποιώντας ότι γεωπολιτικά ζητήματα και η στενότητα στην προσφορά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία.

Σε προηγούμενες δηλώσεις, ο Dimon είχε υποστηρίξει ότι η Fed ενδέχεται να μην έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων για τον έλεγχο του πληθωρισμού, προβλέποντας αυξήσεις κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 7%.

Γεωπολιτικά δεινά

Στο πλαίσιο του συνεδρίου DealBook των New York Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο επικίνδυνη εδώ και δεκαετίες. Ο Dimon υπογράμμισε ότι οι πολέμοι σε περιοχές όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Γάζα μπορούν να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, τα τρόφιμα, το εμπόριο και οι γεωπολιτικές σχέσεις. Εκτιμά ότι η παρούσα κατάσταση μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε “πυρηνικό εκβιασμό”.

Ο Dimon επεσήμανε τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένων του πολέμου, της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, της κλιματικής αλλαγής και του κινδύνου για μια νέα πανδημία. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής ηγεσίας για τη διασφάλιση της συνοχής και της αντίστασης απέναντι σε παγκόσμιες απειλές, υποστηρίζοντας την ανάγκη για τον καλύτερο στρατό χωρίς εξάρτηση από εξωτερική βοήθεια.

Επιχειρήσεις στην Κίνα

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, αναλαμβάνοντας εν μέρει την προετοιμασία για το IPO της κινεζικής εταιρείας fast-fashion, Shein, σύμφωνα με αναφορές του Reuters. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jamie Dimon, δήλωσε ότι η JPMorgan Chase θα ακολουθήσει το παράδειγμα της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι εταιρείες όπως η Shein δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε αντίθεση με ανησυχίες ορισμένων αμερικανικών νομοθετών για το TikTok ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, ο Dimon επεσήμανε ότι η JPMorgan Chase εφαρμόζει κατάλληλα μέτρα ελέγχου σε όλους τους πελάτες της. Σε δήλωσή του, εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του προς το φόβο της Κίνας, επισημαίνοντας έτσι τη στάση της εταιρείας απέναντι στις διεθνείς επιχειρηματικές προκλήσεις.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top