Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος απαντά για το βίντεο με τον ΑμεΑ: «Είναι “κομμένο” – Πρόκειται για fake news» (upd)

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος απαντά για το βίντεο με τον ΑμεΑ: «Είναι “κομμένο” – Πρόκειται για fake news» (upd)

«Είναι προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου επειδή αντιδρώ στην τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια»

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 08:15): Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος έδωσε απάντηση για τις κατηγορίες εναντίον του που στηρίχτηκαν σε «κομμένο» βίντεο πως δήθεν με μια κίνηση με το χέρι ζήτησε  από συνεργάτη του να απομακρύνει έναν νεαρό ΑμεΑ την ώρα που αυτός προσπαθεί να τον πλησιάσει για να πάρει την ευχή του.

Με μια ανακοίνωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους αποκαλύπτοντας τι έγινε πραγματικά και δημοσιεύοντας το πλήρες βίντεο το οποίο δείχνει το νεαρό ΑμεΑ να ασπάζεται το χέρι του.

Στην ανακοίνωση μάλιστα μιλάει για προσπάθεια «δολοφονίας του χαρακτήρα του» επειδή έχει εκφράσει ευθέως την αντίθεσή του στην τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Μητρόπολη Κέρκυρας αναφέρει ότι πρόκειται για fake news επικαλούμενη το πλήρες βίντεο του περιστατικού που συνέβη κατά τον Εσπερινό για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Μητρόπολη στην απάντησή της σημειώνει ότι στο πλήρες βίντεο φαίνεται ο ίδιος νεαρός να φιλάει το χέρι του Μητροπολίτη Νεκτάριου λίγα λεπτά μετά την φερόμενη άρνηση του ιεράρχη.

Παράλληλα η Μητρόπολη αναφέρει ότι το αρχικό βίντεο δεν είναι πλήρες καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την κίνηση του συνεργάτη του Μητροπολίτη προς τον νεαρό ΑμεΑ, το ίδιο κάνει και σε ένα παπαδοπαίδι το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπαίνει στο ιερό μαζί με το ΑμεΑ.

«Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των “ομόφυλων ζευγαριών”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας.

Όλο το βίντεο από τον Εσπερινό: Στο 2:48΄΄ η πρώτη κίνηση του Μητροπολίτη – Στο 7:00΄΄ ο ΑμεΑ παίρνει την ευχή του Μητροπολίτη

Όλη η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας

Σε ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, την οποία αναπαρήγαγαν διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύθηκε ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε εντολή να διώξουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες για να μην πάρει δήθεν την ευχή του κατά την τέλεση του εσπερινού της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Η ανάρτηση είναι κλασικό παράδειγμα fake news. Ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο Ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει, και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο ιερό του Αγίου, για να βοηθήσει, όπως είθισται.

Το βίντεο ανηρτήθη μονταρισμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν κάποιος έκανε τον κόπο να το παρακολουθήσει ολόκληρο λίγο παρακάτω (από το σημείο 6.13 έως το 6.15), θα διαπίστωνε ότι ο νέος που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και στον Μητροπολίτη και στους κληρικούς και διακονεί σε όλες τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο όμως, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, δεν δημοσιεύουμε, αλλά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου), εισέρχεται στο ιερό, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας.

Εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν να πάρει ευχή από τον Μητροπολίτη, όπως και ένας άλλος νέος που ακολουθεί και εισέρχεται και αυτός στο ιερό. Επίσης, δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, αλλά προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και πήγαν στην καθορισμένη θέση.

Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των «ομόφυλων ζευγαριών»
.
EK TOY ΓΡΑΦΕΙΟY ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top