Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δηλώνει: Τέλος στη Θεία Κοινωνία για όσους υποστηρίζουν τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία ανήλικων από αυτούς

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δηλώνει: Τέλος στη Θεία Κοινωνία για όσους υποστηρίζουν τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία ανήλικων από αυτούς

Ανασηκώνει το ανάστημά του ο ιεράρχης του Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του εκτρωματικού νόμου για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία ανήλικων από αυτούς, δεν θα επιτρέπεται πλέον να κοινωνούν στη Μητρόπολη Πειραιώς.

Η απόφαση επηρεάζει τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαο Βλαχάκο), καθώς και όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξαν τον νόμο.

Επιπλέον, πέραν της απαγόρευσης της κοινωνίας, αποφασίστηκε επίσης να μην τους προσκαλούν σε καμία εκδήλωση των ενοριών, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η πρακτική μετάνοια για την ανακληθείσα από το Εθνικό Κοινοβούλιο του απαίσιου αυτού νόμου.

Ειδικότερα, στον Πειραιά, στις 22 Φεβρουαρίου 2024, συγκλήθηκε έκτακτη ιερατική σύναξη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Πειραιώς, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Δραπετσώνας κ. Σεραφείμ, με θέμα: «Αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφισης του νόμου για τον “γάμο” ατόμων του ιδίου φύλου», N. 5089 ΦΕΚ Α΄ 27/17.2.2024.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε την άποψή του για την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την εφαρμογή της “woke” ατζέντας προς αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος, ηθικής και πολιτισμού. Μετά από διεξοδική συζήτηση με τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Ενοριών και των ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως, αποφασίστηκε η έκδοση του παρόντος ψηφίσματος.

“Πρός προστασίαν τῆς διακονίας μας καί σεβασμόν τῆς ἐνώπιον τοῦ Παναγίου Θεοῦ εὐθύνης μας, τηρουμένων καί τῶν διατάξεων τοῦ ἀρθρ. 4, παραγρ.9 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977- ΦΕΚ Α΄ 146) διακόπτουμε τήν κοινωνία μας μέ τούς ψηφίσαντας ἐναντίον τοῦ θείου Νόμου, μέ ὅ, τι αὐτό συνεπάγεται, μή προσκαλοῦντες αὐτούς εἰς οἱανδήτινα ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας, ἄχρι τῆς ἐμπράκτου μεταμελείας των διά τῆς ἀκυρώσεως διά τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου τοῦ αἰσχίστου αὐτοῦ νομοθετήματος”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Ψήφισμα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top