Ο Πούτιν Δείχνει τη Δύναμη του: Ειρήνη Μόνο Όταν Επιτυγχάνουμε τους Στόχους μας στην Ουκρανία - Ρωσική Επιρροή στην Οδησσό - Εξαντλούνται τα Όπλα της Δύσης

Ο Πούτιν Δείχνει τη Δύναμη του: Ειρήνη Μόνο Όταν Επιτυγχάνουμε τους Στόχους μας στην Ουκρανία – Ρωσική Επιρροή στην Οδησσό – Εξαντλούνται τα Όπλα της Δύσης

Οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στην αντεπίθεση τους – Πολεμούν 244.000 Ρώσοι – Έχουμε καταστρέψει 747 τανκ και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξής του για το 2023, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δήλωσε ότι οι στόχοι της Ρωσίας για την Ουκρανία παραμένουν αμετάβλητοι. Αναφέροντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, επισήμανε τη σταθερότητα της αποστολής στο ζήτημα του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας, της αποναζιστικοποίησης και της αποστρατιωτικοποίησής της. Ο Putin επεσήμανε τη συνέχιση παροχής όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα εξαντληθούν σύντομα, ενώ επισήμανε ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτά τα όπλα. Ο Putin υποστηρίζει ότι η επίτευξη των στόχων θα φέρει την ειρήνη.

244.000 στρατιώτες

Στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξής του για το 2023, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ανακοίνωσε ότι περίπου 244.000 ρωσικοί στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει 747 άρματα μάχης και 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Επισήμανε ότι η Ουκρανία σχεδόν δεν παράγει όπλα και ανέφερε ότι καθημερινά περίπου 1.500 ρώσοι πολίτες στρατεύονται εθελοντικά, ενώ το 2023 στρατολογήθηκαν συμβασικά 486.000 Ρώσοι. Παρά ταύτα, ο Putin είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα κινητοποίηση, ενώ επισήμανε ότι η γραμμή του μετώπου είναι σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα.

Δεν πέτυχε πουθενά η ουκρανική αντεπίθεση

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξής του για το 2023, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ανέφερε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν επιτυχής και ότι η προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εισχωρήσουν ανατολικά του Δνείπερου ποταμού αποτέλεσε την τελευταία απόπειρά τους για αντεπίθεση. Εκφράζοντας την απορία του, επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να στέλνει ανθρώπους στο μέτωπο για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να ζητούν πακέτα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.

Βελτιώνουμε τις θέσεις μας

Στην ετήσια συνέντευξή του για το 2023, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στην ηγεσία του ρωσικού στρατού να μην βιαστεί στον αποκλεισμό των Ουκρανών, αλλά να τους αφήσει να πλησιάσουν. Υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου. Σχετικά με τις περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία, ανέφερε ότι προβλέπονται μεγάλες επενδύσεις για την ανάπτυξή τους, με τον ρωσικό προϋπολογισμό να διαθέτει άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ρούβλια ετησίως για το μέλλον τους. Τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και πρόσθεσε πως σχεδιάζονται μεγάλα έργα ανάπτυξης για τις περιοχές αυτές, ενισχύοντας έτσι την οικονομία τους.

Ρωσική πόλη η Οδησσός

Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δήλωσε ότι η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη και ότι αυτό είναι κοινώς γνωστό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η νοτιοανατολική Ουκρανία ήταν πάντα φιλορωσική λόγω των ιστορικών ρωσικών εδαφών. Χαρακτήρισε τη σύγκρουση με την Ουκρανία ως παρόμοια με έναν εμφύλιο πόλεμο και επεσήμανε ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία συμβιβάστηκε με την αποχώρηση από τα πατρογονικά της έδαφα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επιθυμία της Δύσης να φτάσει στα σύνορα της Ρωσίας οδήγησε στην ουκρανική σύγκρουση, διαμηνύοντας πως η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Καμία σχέση η Ουκρανία με τον πόλεμο στη Γάζα

Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Putin υπογράμμισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διαφέρει ουσιαστικά από τα γεγονότα στη Γάζα, τα οποία χαρακτήρισε ως καταστροφή. Αναφέρθηκε θετικά στον ηγετικό ρόλο του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan στη διευθέτηση της κρίσης, ενώ όσον αφορά το ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε τη σημασία της διατήρησης των μηχανισμών βέτο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη διαδικασία αναζήτησης συναίνεσης.

2 352

Η Ουκρανία έχει χάσει την κυριαρχία της, αυτοκρατορική πολιτική των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Putin, η Ουκρανία έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την κυριαρχία της και λαμβάνει αποφάσεις που είναι εις βάρος της. Εκφράζοντας την προθυμία της Μόσχας για την οικοδόμηση σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ότι η αμερικανική πολιτική εμποδίζει αυτή τη διαδικασία. Κάλεσε τις αμερικανικές ελίτ να σέβονται άλλες χώρες και να επιδιώκουν συμβιβασμούς αντί να επιβάλλουν κυρώσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο η αλληλεπίδραση μπορεί να βελτιωθεί.

Σε επικοινωνία με ΗΠΑ για αιχμαλώτους

Ο Putin επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία διατηρεί επαφή και επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, αναφερόμενος στους Αμερικανούς Evan Gerhskovich και Paul Whelan. Ανέφερε ότι δεν αρνήθηκαν την επιστροφή τους και επιδίωξαν συμφωνίες που θα είναι αμοιβαία αποδεκτές και θα εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές. Αναγνώρισε ότι ο διάλογος αυτός δεν είναι εύκολος, αλλά ότι οι δύο πλευρές κατανοούν η μία τη γλώσσα της άλλης.

Άνευ προηγουμένου οι σχέσεις με την Κίνα

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Κίνας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το επίπεδο συνεργασίας δεν έχει προηγούμενο.
Υποστήριξε μάλιστα πως ο εμπορικός κύκλος των δύο κρατών θα αυξηθεί κατά 30%, στα 220 με 230 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προειδοποίηση σε Αργεντινή

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες του προέδρου της Αργεντινής, Javier Millei, για την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και την πρόθεσή του να δολαριοποιήσει την οικονομία, ο Putin δήλωσε ότι κατανοεί τις κινήσεις αυτές. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι με αυτόν τον τρόπο η Αργεντινή κινδυνεύει να χάσει την κυριαρχία της και να αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες.

Έτοιμοι για διάλογο με τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους

Σε απάντηση για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, και εάν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι σε κάποιο σημείο ο Γάλλος πρόεδρος σταμάτησε να επικοινωνεί με τη Μόσχα. Εξέφρασε την έτοιμητα της Ρωσίας να επαναλάβει τον διάλογο, αλλά πρόσθεσε ότι εάν το Παρίσι αρνηθεί, δεν θα υπάρξει δίκη. Επισήμανε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή για συνομιλίες όχι μόνο με τον Macron, αλλά και με οποιονδήποτε Ευρωπαίο ηγέτη επιθυμεί τον διάλογο.

Τι είπε για Αρμενία, Μολδαβία

Κληθείς να σχολιάσει ποιο είναι το μέλλον της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών – του σχήματος που προέκυψε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ – εξαιτίας της στάσης που ακολουθούν η Αρμενία και η Μολδαβία, ο Putin τόνισε ότι οι σχέσεις σε τέτοιου είδους οργανώσεις και ενώσεις κρατών κτίζονται στη βάση μιας αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
«Εάν η Μολδαβία δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες, ας είναι.
Είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης.
Αφήστε τους να κάνουν ό,τι θέλουν» είπε ο Putin, επισημαίνοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με αυτήν την χώρα εάν συμφωνήσει.
Όσον αφορά την Αρμενία, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η διαφαινόμενη αποχώρηση της από την Ευρασιαστική Οικονομική Ένωση και τον CSTO δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της

Αντέξαμε στην πίεση

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Putin επεσήμανε ότι η κυριαρχία της Ρωσίας απειλείται, επισημαίνοντας ότι για τη Ρωσία η ύπαρξη χωρίς κυριαρχία είναι αδύνατη. Εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας, της δημόσιας κυριαρχίας, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών, και της ασφάλειας στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης του κοινοβουλευτισμού. Υπογράμμισε ότι χωρίς αυτά, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υπάρξει. Επισήμανε επίσης ότι χάρη στην υψηλή ενότητα της ρωσικής κοινωνίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η Ρωσία κατάφερε να αντιμετωπίσει την πίεση της Δύσης.

3 226

Ανάπτυξη 3,5%

Όπως είπε ο Putin, η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2023 κατά 3,5% του ΑΕΠ.
«Η Ρωσία ανέκαμψε από την πτώση και έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά» είπε ο Putin, υποστηρίζοντας πως και η μεταποιητική βιομηχανία αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς από έτος σε έτος, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Σταθερό το τραπεζικό σύστημα

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Putin επεσήμανε ότι η αύξηση των επενδύσεων εξασφαλίζει εγγυημένη οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, ενώ το τραπεζικό σύστημα επιδεικνύει επίσης σταθερότητα. Υπογράμμισε ότι τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων αυξάνονται, ενώ η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στο 2,9%. Επισήμανε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός δείκτης μιας ολοκληρωμένης οικονομίας.

Μειώνεται το χρέος

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το εθνικό χρέος της Ρωσίας έχει μειωθεί και ότι η χώρα αποπληρώνει τακτικά τα διεθνή δάνεια της.
«Η αποπληρωμή τους προχωρά συχνά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας επίσης πως το 2023 θα αυξηθεί και το μέσο προσδόκιμο ζωής στα 74 έτη, ενώ υπενθύμισε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 18,5% από τις αρχές του 2024.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top