Ο Robert F. Kennedy Jr. καταγράφει αύξηση της επιρροής του, φτάνοντας σε ποσοστό 22%, και αναδεικνύεται ως ένας από τους ισχυρότερους ανεξάρτητους παράγοντες για το Λευκό Οίκο τα τελευταία 21 χρόνια

Ο Robert F. Kennedy Jr. καταγράφει αύξηση της επιρροής του, φτάνοντας σε ποσοστό 22%, και αναδεικνύεται ως ένας από τους ισχυρότερους ανεξάρτητους παράγοντες για το Λευκό Οίκο τα τελευταία 21 χρόνια

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Quinnipiac, ο Biden συνεχίζει να έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη, με 39% όταν συγκρίνεται με τον Trump και τον Kennedy σε μια υποθετική αναμέτρηση. Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος σημειώνει 36%, ενώ ο Kennedy 22%. Το γεγονός ότι καταφέρνει να προσελκύσει περίπου το ένα τρίτο της υποστήριξης σε μια δημοσκόπηση γενικών εκλογών είναι εντυπωσιακό, υποδεικνύοντας την ύπαρξη οπαδών που ίσως αποτελέσουν παράγοντα παρακώλυσης στην πορεία του Trump για επανεκλογή.

Αρχικά υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, ο Robert F. Kennedy Jr. αποφάσισε πρόσφατα να εκδηλωθεί ως ανεξάρτητος στις προεδρικές εκλογές. Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να συμπαθούν περισσότερο τον RFK Jr. σε σχέση με τους Δημοκρατικούς, με διαφορά 30 μονάδων. Αν και αρχικά είχε στενούς δεσμούς με τους Δημοκρατικούς, ο Kennedy διαφέρει σε θέματα όπως η COVID-19 και ο εμβολιασμός, ενώ συναντά υποστήριξη σε σημαντικές πολιτείες (swing states) σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των New York Times/Siena College, ενισχύοντας τις πιθανότητές του να επηρεάσει τον αγώνα μεταξύ Trump και Biden. Συγκεκριμένα, κερδίζει υψηλά ποσοστά στις πολιτείες Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania και Wisconsin, που αποτέλεσαν κλειδί για την εκλογή του Biden το 2020.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College ο Trump φαίνεται να έχει το προβάδισμα σε πολλές πολιτείες έναντι του Biden, η είσοδος του Robert F. Kennedy Jr. στην προεκλογική κούρσα φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά περισσότερο τον πρώην πρόεδρο. Εν τω μεταξύ, άλλοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, όπως ο Cornel West και η Jill Stein, κερδίζουν υποστήριξη σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Παράλληλα, ο γερουσιαστής Joe Manchin της Δυτικής Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναλάβει την εκλογή του για το Κογκρέσο, ενώ διευκρίνισε ότι σκέφτεται τη συμμετοχή του ως ανεξάρτητου υποψηφίου με το κίνημα No Labels, που είναι κατά του δικομματισμού στην εκτελεστική εξουσία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top