Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία – Δεν θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Β.Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία – Δεν θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

H επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου επίσκεψή του στην Τουρκία και κατ’ επέκταση τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Χουριέρ, η επίσκεψη θα πραγματοποηθεί σε μεταγενέστρο χρόνο.

Η αναβολή αποδίδεται στο εκλογικό πρόγραμμα των δύο προγρραμμάτων.

Σημειώνεται πως η είδηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας Μπαϊκάλ ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 14 Φεβρουαρίου, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους. Θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο από το 2013.

Στη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αναμένεται να συζητηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τα βήματα για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους επειδή η επίσκεψη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η ενίσχυση του εμπορίου και ο καθορισμός των ορίων θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης στην ατζέντα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων έγινε πέρυσι τον Ιούλιο, όταν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών ανακοίνωσαν ότι οι διπλωματικές σχέσεις αναβαθμίστηκαν και πάλι στο επίπεδο του πρεσβευτή.

Scroll to Top