Ο Β. Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο - Συνάντηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Ο Β. Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο – Συνάντηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης θητείας του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Μάιο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η επίσκεψη του να γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου και αφού πρώτα έχει ορκιστεί στην προεδρία της Ρωσίας (κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7/5) και σε κάθε περίπτωση πριν από το ταξίδι του Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης θητείας του στο προεδρικό αξίωμα της Ρωσίας.

Κίνα και Ρωσία έχουν αναπτύξει στενές πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης.

Τον Φεβρουάριο του 2022 και λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο, έκανε λόγο για «φιλία χωρίς όρια» μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το διμερές εμπόριο Ρωσίας – Κίνας ξεπέρασε τα 218 δισεκατομμύρια δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, επιτυγχάνοντας έτσι το στόχο που είχαν θέσει Β.Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ να έχουν αυξήσει το διμερές εμπόριο πάνω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top