Οι Δημοκρατικοί κινούνται υπόγεια στο παρασκήνιο για τη διαδοχή του Joe Biden

Οι Δημοκρατικοί κινούνται υπόγεια στο παρασκήνιο για τη διαδοχή του Joe Biden

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί Δημοκρατικοί νομοθέτες, και άλλα υψηλά στελέχη του κόμματος, δραστηριοποιούνται διακριτικά με στόχο να ενισχύσουν την εθνική τους παρουσία και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν την προεδρία το 2028, ακόμα και το 2024, εάν ο Πρόεδρος Biden παραιτηθεί απροσδόκητα.

Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν προσπάθεια αντικατάστασης του Biden, αλλά αντιπροσωπεύουν την προετοιμασία των Δημοκρατικών για τη μετά-Biden εποχή, αφού αναγνωρίζουν τις ανησυχίες για την υγεία του προεδρικού αξιωματούχου, καθώς και το ενδεχόμενο να μην αποφασίσει για επανεκλογή πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον επόμενο Αύγουστο.

Αν και σπάνιο, υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο ένας πρόεδρος αποφασίζει απότομα να μην εκδηλώσει υποψηφιότητα για επανεκλογή. Στις 31 Μαρτίου 1968, ο Πρόεδρος Lyndon Johnson ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον αγώνα για την επανεκλογή του, καθώς ο πόλεμος στο Βιετνάμ είχε στοιχίσει την προεδρία του. Εξηγώντας την απόφασή του και αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η χώρα, ο Johnson είχε δηλώσει: “Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να αφιερώσω χρόνο από τη ζωή μου σε προσωπικές κομματικές διαμάχες ή άλλες υποθέσεις πέραν των σημαντικών υποθέσεων αυτού του αξιώματος.”

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top