Οι Έλληνες μισθοφόροι στην Ερυθρά Θάλασσα αντιμετωπίζουν πειρατές και Χούθι!

Οι Έλληνες μισθοφόροι στην Ερυθρά Θάλασσα αντιμετωπίζουν πειρατές και Χούθι!

Τα στενά του Άντεν και η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα κομβικό σημείο για την παγκόσμια ναυτιλία, καθώς τα εμπορικά καράβια που διασχίζουν αυτά τα νερά, συμβάλλουν σημαντικά στο παγκόσμιο εμπόριο. Είναι μια θαλάσσια οδός στρατηγικής σημασίας.

Για την Ελλάδα 200 με 300 Έλληνες ακολουθούν το πολύ επικίνδυνο επάγγελμα φύλαξης των πλοίων, ως μισθοφόροι, εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν ένοπλες επιθέσεις.
Ωστόσο με τον πόλεμο στην Γάζα, η πολυσύχναστη θαλάσσια δίοδος έχει γίνει χώρος επιθέσεων ενόπλων ομάδων των Χούθι της Υεμένης, και όχι μόνο, καθώς οι διαβόητοι πειρατές από την Σομαλία πραγματοποιούν επιχειρήσεις για να αποκτήσουν το πολύτιμο εμπορικό φορτίο.
Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται πώς επιχειρούν να αποκρούσουν τους Χούθι που πραγματοποιούν επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο καπετάνιος και οι μηχανικοί κρύβονται για να καλυφθούν ενώ οι Έλληνες μισθοφόροι παίρνουν τα όπλα για την επικίνδυνη αποστολή τους.
Μάλιστα ο σκηνοθέτης σχετικού ντοκιμαντέρ που ακολούθησε την καθημερινότητα μισθοφόρων στα επικίνδυνα νερά, Γρηγόρης Ρέντης, μίλησε για όσα έζησε στην διάρκεια τον γυρισμάτων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top