Οι μίζες του αιώνα: Στην διπλάσια τιμή από τα F-35 Block 4 της Φινλανδίας αγοράζει η Ελλάδα τα μαχητικά από την Lockheed Martin!

Οι μίζες του αιώνα: Στην διπλάσια τιμή από τα F-35 Block 4 της Φινλανδίας αγοράζει η Ελλάδα τα μαχητικά από την Lockheed Martin!

Κλοπή 4 δισ. δολ. από τους Έλληνες φορολογούμενους – «Oύτε βίδα» δεν δεσμεύθηκαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Σε τρομακτικό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που θα απασχολήσει την χώρα τα επόμενα χρόνια εξελίσσεται η προμήθεια των 40 F-35 από την Lockheed Martin που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: Στοιχεία από την Επιτροπή Άμυνας του φινλανδικού Κοινοβουλίου για την αντίστοιχη αγορά F-35, μόλις πριν δύο χρόνια (τον Φεβρουάριο του 2022 έγινε η υπογραφή) αποδεικνύει ότι αγοράστηκαν περίπου στην… μισή τιμή!
Συγκεκριμένα η Φινλανδία υπέγραψε συμφωνία ύψους 9,4 δισ. δολαρίων για 64 μαχητικά F-35 Block 4 (το ίδιο ακριβώς Block με τα ελληνικά), αλλά και με πλήρες πακέτο όπλων και υποστήριξης! Δηλαδή με πλήρη τιμή τα φινλανδικά F-35 146,87 εκατ. δηλαδή με τα όπλα και τα ανταλλακτικά τους.
Τα ελληνικά F-35 θα κοστίσουν 8,6 δισ. δολ. δηλαδή θα αγοραστούν 215 εκατ. δολ. το ένα (!) ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, τα οποία θα εκτινάξουν την τιμή, ανά μονάδα, κατ’ελάχιστον στα 250, ίσως κια 280 εκατ. δολ. εκατ. ανά μονάδα!

Μετά την αγορά των F-35 η φινλανδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στην Επιτροπή ότι «Τα μαχητικά αεροπλάνα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται το 2027».
Αυτό το αναφέρουμε για να αποδείξουμε ένα ακόμα ψεύδος της κυβέρνησης που λέει ότι «θα τα παραλάβει το 2027».
Οι Φινλανδοί υπέγραψαν το 2022 και θα ξεκινήσουν να τα παραλαμβάνουν το 2027. Η Ελλάδα, σε αντίθεση ξεκινά τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2025…. Σε ότι αφορά τα «δώρα» δηλαδή τις 4 LCS, 2 C-130Η, τα 60 M2 Bradley κλπ. μόνο οίκτο για το μέλλον των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκαλούν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top