Πακιστανός υπουργός ανακοινώνει την αποστολή 500.000 εργατών για κατασκευές στην Ελλάδα

Πακιστανός υπουργός ανακοινώνει την αποστολή 500.000 εργατών για κατασκευές στην Ελλάδα

Η επίσημη επίσκεψη του Πακιστανού υπουργού Jawad Sohrab στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχίες, καθώς αποκαλύπτεται ότι περίπου 500.000 Πακιστανοί εργάτες μπορεί να φιλοξενηθούν στη χώρα για εργασία, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου. Η αποκάλυψη αυτή σχετίζεται με συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας, Αδώνη Γεωργιάδη, και αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, καθώς υπονοεί ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την εργασία αλλοδαπών εκτείνεται πολύ πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις των 30.000 εργατών.

Η ανάρτηση του Πακιστανού υπουργού στα social media δείχνει ότι η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό ήταν “εξαιρετικά παραγωγική” και επικεντρώθηκε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. Οι αναφορές σε συμφωνία G2G μεταξύ των δύο χωρών και η υπόσχεση νέων ευκαιριών εργασίας για τους Πακιστανούς προκαλούν ανησυχία σχετικά με τον εύρος των αλλαγών που ενδέχεται να φέρει το νομοσχέδιο.

Οι αναφορές του Πακιστανού υπουργού σε «τομείς κατασκευών» προκαλούν ερωτήματα, καθώς αντίκεινται στις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης που επικεντρώνονταν σε εργασίες στον γεωργικό τομέα. Οι προσπάθειες του Αδώνη Γεωργιάδη να διαχειριστεί τις αντιδράσεις εντός της δεξιάς πτέρυγας και οι διαφορετικές ερμηνείες των δηλώσεών του προκαλούν αντιφάσεις, ενώ οι πολίτες εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και την κοινωνία γενικότερα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top