Νέος αντιαεροπορικός πύραυλος των Ρώσων

Νέος αντιαεροπορικός πύραυλος των Ρώσων κατέστρεψε 24 ουκρανικά μαχητικά και 5 ελικόπτερα σε πέντε μόλις ημέρες

Τα νέα ρωσικά μαχητικά της 5ης γενιάς Su-57 θα εξοπλιστούν με έναν προηγμένο αντιαεροπορικό πύραυλο, που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία για την κατάρριψη 24 ουκρανικών μαχητικών και 5 ελικοπτέρων εντός πέντε ημερών.

Ο νέος πύραυλος αέρος-αέρος, γνωστός ως R-37 M, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ως μια αναβαθμισμένη έκδοση του προηγούμενου R-37. Το εν λόγω όπλο έχει εντυπωσιακή εμβέλεια που φτάνει από 300 έως 400 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την εκδοχή του Janes, ενώ οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο νέος πύραυλος δοκιμάστηκε επιχειρησιακά, καταδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του σε αποστάσεις και κατά των μαχητικών της αντίπαλης πλευράς. Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν ως αεροπορικό όπλο, κυρίως με τα μαχητικά Su-57, τα οποία θα τον μεταφέρουν εσωτερικά.

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες του νέου πυραύλου αποτελούν μια ανησυχία για τις Δυτικές δυνάμεις, καθώς αποτελεί μια αποτελεσματική αντιαεροπορική απειλή σε μεγάλες αποστάσεις.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top