Η Δύση αποστέλλει όπλα στην Ουκρανία με σκοπό την αποδυνάμωση της Ρωσίας, ωστόσο η Ρωσία κατάφερε να αντεπιτεθεί αποτελεσματικά. Ο Πούτιν προσέχει την ευκαιρία και αλλάζει τη στρατηγική του.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της CIA είχαν δηλώσει ότι ο κύριος στόχος της στήριξης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.
Η Δύση έχει εξαντληθεί, ενώ ο δεύτερος πόλεμος στο Ισραήλ αποσπά τις προμήθειες όπλων από την Ουκρανία προς το Ισραήλ.
Εκτός από αυτό, παρατηρούνται τριβές μεταξύ του Ζελένσκι, του Προέδρου της Ουκρανίας, και του Βαλερί Ζαλούζνι, του αρχηγού των Ουκρανικών δυνάμεων, σχετικά με τους στόχους της αντεπίθεσης.
Ο Ζαλούζνι προτείνει την παύση της αντεπίθεσης και τη διατήρηση των εδαφών που η Ουκρανία έχει υπό έλεγχο, ενώ ο Ζελένσκι θεωρεί ότι αυτό θα ερμηνευθεί ως ήττα και θα οδηγήσει σε μείωση της δυτικής βοήθειας.
Γενικά, η Ρωσία έχει επικρατήσει και η Δύση έχει αποτύχει στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν σκοπεύει να διατηρήσει τον πόλεμο μέχρι τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της Δύσης.
Επιπλέον, η Ευρώπη υποσχέθηκε πολλά βλήματα αλλά διαθέτει πολύ λιγότερα από ό,τι υποσχέθηκε.
Ο Πούτιν απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής στη Ρωσία, ενώ η Δύση φαίνεται να εξαντλείται.
Τελικά, ο Ερντογάν φαίνεται ότι υποστηρίζει την ειρήνη στην Ουκρανία και αντιτίθεται στην αποστολή όπλων, ενώ ο Μητσοτάκης έχει τάσεις αντιπολεμικής ρητορικής. Αυτό καθιστά τον Ερντογάν έναν μεγάλο ηγέτη, ενώ ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται ως μικρότερος ηγέτης.