Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προτρέπει τη Δύση να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν

Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προτρέπει τη Δύση να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν

“Δεν βλέπω άλλη λύση,” δήλωσε.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998-2005), εξέφρασε τη γνώμη ότι η προσωπική του φιλική σχέση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη λύση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.

“Συνεργαστήκαμε με λογική για πολλά χρόνια. Ίσως αυτό θα μπορούσε ακόμη να βοηθήσει να εξευρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων,” είπε ο Σρέντερ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε επίσης, “δεν βλέπω άλλη λύση.”

Η φιλική σχέση μεταξύ του Σρέντερ και του Πούτιν προέκυψε κατά τη διάρκεια της θητείας του Γερμανού πολιτικού, και παρέμεινε ακόμα και μετά την αποχώρησή του από την εξουσία.

Αναφερόμενος στο πώς διατηρεί τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, ο Σρέντερ ανέφερε: “η αλήθεια είναι πως πρόκειται για εντελώς διαφορετική διάσταση.” Και πρόσθεσε, “νομίζω πως θα ήταν εντελώς λάθος να ξεχάσω όσα θετικά κάναμε στην πολιτική στο παρελθόν. Δεν είναι το στιλ μου και δεν θα το κάνω.”

Επιπλέον, ο Σρέντερ αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να μεσολαβήσει τον Μάρτιο του 2022, όταν συναντήθηκε με τον ουκρανό κοινοβουλευτικό Ρουστέμ Ούμεροφ στο Κίεβο και στη συνέχεια με τον Πούτιν στη Μόσχα. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή απέτυχε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top