Πρόσφατα Διορισμένοι Εκπαιδευτικοί: Αξιολογήθηκαν το προηγούμενο έτος, αλλά η πλατφόρμα αδυνατεί να παρουσιάσει τα περσινά δεδομένα, καλώντας τους να υποβάλουν εκ νέου αξιολόγηση!

Πρόσφατα Διορισμένοι Εκπαιδευτικοί: Αξιολογήθηκαν το προηγούμενο έτος, αλλά η πλατφόρμα αδυνατεί να παρουσιάσει τα περσινά δεδομένα, καλώντας τους να υποβάλουν εκ νέου αξιολόγηση!

Οι αξιολογητές/τριες – ΣΕ που εκφράζουν υποστήριξη προς την πολιτική του υπουργείου εκφράζουν ενδιαφέρον να επιμείνουν στη διεξαγωγή της αξιολόγησης. Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους για το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών, ειδικά όταν υπάρχουν ακόμη σχολεία με κενές θέσεις. Επίσης, εκφράζουν τη θέση τους σχετικά με τον παρεμβατισμό των γονιών και την καταστρατήγηση των ωραρίων και προγραμμάτων.

Η αποκάλυψη των χαοτικών και ατέρμονων διαδικασιών και της γραφειοκρατίας στον τομέα της εκπαίδευσης προέκυψε με το γεγονός ότι δύο συνάδελφοι/ισσες, που προηγουμένως είχαν αποδεχθεί τη διαδικασία αξιολόγησης σε άλλες περιοχές το προηγούμενο έτος και φέτος βρίσκονται με μετάθεση ή απόσπαση εδώ, καλούνται να επαναξιολογηθούν, καθώς η πλατφόρμα δεν εμφανίζει τα περσινά δεδομένα. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στη διαδικασία αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”, σε 31 σχολικές μονάδες, 78 από τους 85 νεοδιορισθέντες δηλώνουν απεργία-αποχή. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή συμμετοχής νεοδιορισθέντων στην απεργία-αποχή, εκδηλώνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην ατομική αξιολόγηση, σύμφωνα με τον σύλλογο ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”

Προς αξιολογητές/τριες-  Συμβούλους Εκπαίδευσης: Να σταματήσουν οι  πιέσεις  στις/στους Απεργούς  Η στάση του συλλόγου και η πορεία συμμετοχής στην ΑΑ

Ενημερώνουμε σε συνέχεια της συνάντησής μας στις 26 /10/23  με αντιπροσωπεία  εκπροσώπων  των Συμβούλων Εκπαίδευσης Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Τόνισαν ιδιαίτερα τον σεβασμό στις αποφάσεις των συναδέλφων αλλά και των συλλόγων διδασκόντων για τη συμμετοχή στις αποφάσεις του συλλόγου και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ενώ το αποδεικνύουν και με το γεγονός ότι τα σωματεία είναι πάντα ευπρόσδεκτα για ενημερώσεις στα σεμινάρια τους.

 Δεσμεύτηκαν όσον αφορά για την ατομική αξιολόγηση ότι όπως δεν ενόχλησαν ούτε την περσινή χρονιά, έτσι δεν θα ενοχλήσουν τους συναδέλφους που στο email επικοινωνίας που στέλνεται από τη Δ/νση,  απαντάνε με συμμετοχή στην Απεργία Αποχή της ΔΟΕ . Αναλυτικά από το σύλλογό μας Δ.Τ. από ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του συλλόγου μας και των άλλων συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής  με  Συμβούλους Εκπαίδευσης Π.Ε Αν. Αττικής – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου”

Ωστόσο ήδη έχουμε πρώτα δείγματα ότι οι παραπάνω δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται από το σύνολο των ΣΕ.  Ενημερωθήκαμε για διερευνητικά τηλεφωνήματα -διαλόγους με απεργούς εκπαιδευτικούς- και έμμεσες ή άμεσες προσπάθειες να αλλάξουν τη στάση των απεργών συναδελφισσών/ων.

Είναι προκλητικό να απευθύνονται προσωπικά σε κάθε συνάδελφο/ισσα -προφορικά και γραπτά -λέγοντας «αξιολογηθείτε για να μονιμοποιηθείτε»  ή να υπονομεύουν την απεργία με αναφορές σε μειοψηφικό ρεύμα ή τοποθετήσεις του τύπου «είναι κρίμα να πάνε χαμένα τα χρόνια που έκανες ως εκπαιδευτικός» και άλλα πολλά.

Επίσης υπάρχουν αντίστοιχες συμπεριφορές από ορισμένους/ες  δντές/ντριες  σχολείων που προσπαθούν με παραπληροφόρηση να κάμψουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν στο εξής ανεκτές και θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη διάθεσή του.  Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν κανενός τύπου εκβιασμοί.

Αποκαλυπτικό των χαοτικών και ατέρμονων διαδικασιών και της γραφειοκρατίας το γεγονός ότι ήδη 2 συνάδελφοι/ισσες  που κατά την περσινή χρονιά είχαν αποδεχτεί τη διαδικασία αξιολόγησης σε  άλλες περιοχές φέτος (και βρίσκονται με μετάθεση ή απόσπαση εδώ) καλούνται να επαναξιολογηθούν καθώς η πλατφόρμα δεν εμφανίζει τα περσινά δεδομένα!!! Ενημερώνουμε ότι φέτος έχοντας  παρακαταθήκη την εμπειρία οι συνάδελφοι μας δηλώνουν συνειδητά ΑΠΕΡΓΟΙ!

Ενημερώνουμε ότι

  • σύμφωνα με την  απόφαση της ΔΟΕ η δήλωση αυτή θα γίνεται σε ειδικό έντυπο που θα καταθέτουν συλλογικά οι συνάδελφοι (χωρίς να σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο κάποιος/α  το αποφασίσει αργότερα δεν μπορεί να καταθέσει και ατομικά),  για να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους συναδέλφους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια. Καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωσης της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης και γενικά οποιαδήποτε ενέργεια ή επικοινωνία αφορά τις διαδικασίες αξιολόγησης και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Καλούμε:

  • Τους αξιολογητές/τριες – ΣΕ που  επέλεξαν να στηρίξουν την πολιτική του υπουργείου και ενδιαφέρονται   «να τρέξουν την αξιολόγηση»  1.  να μη μείνουν  αδιάφοροι  για το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών μας όταν ακόμη και σήμερα υπάρχουν  σχολεία με κενές θέσεις  2. να πάρουν θέση στον  παρεμβατισμό των γονιών 3. στην καταστρατήγηση των ωραρίων και προγραμμάτων
  • να παραμείνουν στην από 26/11 δέσμευση περί σεβασμού των  αποφάσεων! Να μην υπάρξουν περαιτέρω των υπηρεσιακών διαδικασιών ( email)  πιέσεις, ενοχλήσεις, διερευνήσεις.
  • Καλούμε τις διευθύντριες/ες- προϊστάμενες των σχ. μονάδων που θα κληθούν από την υπηρεσία να απαντήσουν εκ μέρους των συναδέλφων/ισσών απεργών  σεβόμενοι τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου να λειτουργούν βοηθητικά, να κοινοποιήσουν – ως οφείλουν – τον αριθμό πρωτοκόλλου της συμμετοχής στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση.
  • Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής η οποία εμπλέκεται όπως οι ίδιοι μας ενημέρωσαν αποκλειστικά στο διαδικαστικό κομμάτι να σεβαστεί τις αποφάσεις ΣΔ, του συλλόγου και της ομοσπονδίας!
  • Κανείς, καμία απεργός συναδελφος/ισσα δεν υποχρεούται να  απαντά σε τηλεφωνήματα που αφορούν την ατομική του  αξιολόγηση. Σε κάθε προσωπικό μήνυμα- emailαξιολογητή/τριας απαντάμε με όνομα /αρ. πρωτοκόλλου σχολείου της Δήλωσής στην ΑΑ και παραθέτουμε το γνωστό κείμενο που εμπεριέχει η δήλωση μας : Με την παρούσα δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Θα υπερασπιστούμε τις πλειοψηφικές αποφάσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ , του ΣΥΛΛΟΓΟΥ & των Συλλόγων διδασκόντων των σχολείων μας.

Για το δημόσιο σχολείο, τα παιδιά, τη δουλειά και τις ζωές μας!

Η πορεία συμμετοχής στην Απεργία Αποχή στο σύλλογό μας.

Σε  31  σχολικές μονάδες  78 στους 85 νεοδιόριστες/ους δηλώνουν ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ ! Πρώτη καταγραφή συμμετοχής νεοδιόριστων στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στο σύλλογο ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» !

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top