Ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε την διαγραφή του Τσακαλώτου και του Πέρκα από την Κεντρική Επιτροπή - Επιστολή του Φάμελλου προς τον Τασούλα

Ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε την διαγραφή του Τσακαλώτου και του Πέρκα από την Κεντρική Επιτροπή – Επιστολή του Φάμελλου προς τον Τασούλα

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθίστανται καταιγιστικές μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στο πλαίσιο των αποχωρήσεων Τζουμάκα και “Ομπρέλας”, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή των Γιώργου Τσακαλώτου και Κώστα Πέρκα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής, υποβάλλει αίτηση για τη διαγραφή των δύο αυτών βουλευτών.

Διαγραφή Τσακαλώτου-Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή του Σ. Φάμελλου

“Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνω ότι η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ”, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Κατόπιν αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί πλέον 45 βουλευτές.

Οι δύο βουλευτές πάντως, μετά την αποχώρησή τους από το κόμμα, είχαν δηλώσει ότι δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και θα παραμείνουν ανεξάρτητοι.

Κασσελάκης: Σήμερα είναι μια νέα μέρα για την παράταξη

Από σήμερα είναι μία καινούρια ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», είπε συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο «Κόκκινο».

πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο».

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, λέγοντας πως «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας» και συμπλήρωσε ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά».

Επιπλέον, είπε πως θα ανοίξει το κόμμα σε πολλά μέλη: «θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύω ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας».


“Έκρηξη” από Δημήτρη Βίτσα: Ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές – Αντίθετη στάση έναντι των υποψηφίων Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου, ενώ υποστηρίζει το ΜέΡΑ25

“Δεν θα ήθελα να είναι επικεφαλής ο Τεμπονέρας”, δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας – “Πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας οι Ευρωεκλογές”

Στην εκτίμηση ότι ο νέος φορέας που υπονόησαν τα μέλη της «Ομπρέλας» με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές προχώρησε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Βίτσας, περιγράφοντας και ποιοι θα μπορούσαν να είναι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.

«Ο νέος φορέας που θα σχηματιστεί θα κατέβει στις ευρωεκλογές»,
ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ξεκαθάρισε, κατά τη γνώμη έχει «κλειδώσει».

«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στη ριζοσπαστική Αριστερά και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές», είπε στο Action24.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι η απόφαση είναι ακόμα υπό συζήτηση, αλλά κατά τη γνώμη του η συμμετοχή του έχει ήδη ενεργοποιηθεί για την ενδεχόμενη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Εξέφρασε την ιδέα ενός νέου πολιτικού φορέα, τονίζοντας την ανάγκη για προσεκτική προσέγγιση και ταυτόχρονα θάρρος στη διαμόρφωσή του, περιγράφοντάς τον ως έναν χώρο συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στο νέο κόμμα

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτόν τον νέο φορέα, ο κ. Βίτσας ανέφερε τα στελέχη της «Ομπρέλας» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν το 2015. «Λαφαζάνης δεν νομίζω, αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν από τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης, που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

Είπε πως η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη, καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά, όπως επισήμανε. «Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν με ρωτάτε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το βλέπω δύσκολο, γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξία επικοινωνιακά. Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες που είναι ή δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ομάδες σοσιαλδημοκρατικές που ιδρύονται μέσα στα πανεπιστήμια από καθηγητές», πρόσθεσε στους πιθανούς συμμετέχοντες ο κ. Βίτσας.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν θα είμαι επικεφαλής» πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει στον βαθμό που διαμορφώνεται ένα τέτοιο πράγμα, να υπάρχουν και νέα στελέχη και σε ηλικία και σε ιδέες κ.λπ.».

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε. «Εγώ δεν θα ήθελα να είναι ο Διονύσης επικεφαλής και δεν θα ήθελα ένα μοντέλο που θα είναι επικεφαλής κάποιος ή κάποια, μπρούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία».

Βίτσας: Ο Κασσελάκης θα κάνει μια ενότητα μόνο με τον εαυτό του

Όσον αφορά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως «όταν αναγκάζεσαι να φύγεις από έναν πολιτικό φορέα για τον οποίο μάτωσαν τα χέρια και το μυαλό σου για να στηθεί και έφτασες από ένα 3%-3,5% να τον κάνουμε κυβέρνηση, για να έχεις και την αξιοπρέπειά σου, μένει μια στενοχώρια αλλά και ένα “ουφ” ανακούφισης, με την έννοια ότι δεν θα έχεις να αντιπαλέψεις μέσα στο ίδιο σου το κόμμα αυτά που έβγαιναν το τελευταίο διάστημα».

«Ξεκινά μια νέα περίοδος που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος. Η γνώμη μου είναι ότι δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε η δύσκολη περίοδος», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Ειδικά, δε, για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις αναφορές του για ενότητα μετά τη λήξη της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε ότι «αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά, θα κάνει μια ενότητα μόνο με τον εαυτό του».

«Η Έφη Αχτσιόγλου θα διαπιστώσει σύντομα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης μέσα στο κόμμα», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας το χάος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καυτή διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Για τον εσωκομματικό «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως «δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα όσοι αντιτίθενται στις θέσεις της Αριστεράς».

«Μας αιφνιδίασε ο αλαζονικός τρόπος του Κασσελάκη χωρίς περιθώρια συνδιαλλαγής και συζήτησης», επισήμανε ο ίδιος. Όπως δήλωσε, «ζητήσαμε να γίνει σύντομα το Συνέδριο μόλις ακούσαμε τις αντίθετες από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις Κασσελάκη».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top