Ρομά απειλεί: "Σε περίπτωση πολέμου, ετοιμάζομαι να σκοτώσω Έλληνες" - Επεισόδια με τραυματισμό δημάρχου στην Αλίαρτο

Ρομά απειλεί: “Σε περίπτωση πολέμου, ετοιμάζομαι να σκοτώσω Έλληνες” – Επεισόδια με τραυματισμό δημάρχου στην Αλίαρτο

Οι Ρομά προκαλούν επεισόδια: Ανάφλεξη κάδων και επιθέσεις σε ΜΑΤ με πέτρες

Η ένταση επιδεινώνεται στους δρόμους και στα social media μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία. Σε ένα προκλητικό βίντεο στο TikTok, ένας νεαρός Ρομά απειλεί: «Αν γίνει πόλεμος, θα σκοτώνω Έλληνες και θα τινάζω μυαλά αστυνομικών στον αέρα.» μετά λέει ότι εύχεται να γίνει πόλεμος και πως «θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Με τόσο ρατσισμό κα κακία θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα».

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με δεκάδες Ρομά να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία. Σημειώθηκαν επεισόδια και πύρινα οδοφράγματα σε Μέγαρα, Θήβα, Αλίαρτο, και Θεσσαλονίκη, ενώ στα Μέγαρα κλείστηκε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου για μία ώρα. Στα Μέγαρα, οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες, προκαλώντας τροχαία προβλήματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ομάδα Ρομά σπάσε τις τζαμαρίες ενός λεωφορείου.

Επεισόδια με τραυματισμό δημάρχου στην Αλίαρτο

Στην περιοχή της Θήβας, επεισόδια με ομάδες Ρομά κλιμακώνουν, καταγράφοντας βίαιες πράξεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου. Στο Πυρί της Θήβας και στη “γέφυρα του τρόμου,” εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί, έχουν στήσει οδοφράγματα και βάλει φωτιές. Η Εθνική Οδός Λιβαδειάς – Θήβας κλείνεται μέσα από παρακαμπτήριους, ενώ ισχυρή αστυνομική παρουσία παρακολουθεί την κατάσταση. Νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η ένταση είναι έντονη, και ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ντασιώτης, το καταγράφει σε βίντεο.

Το βράδυ της Τρίτης, η Αλίαρτο βίωσε σκηνές χάους όταν ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης προσπάθησε να πλησιάσει τους συγκεντρωμένους Ρομά για να καταπραΰνει τα πνεύματα. Οι συγκεντρωμένοι του επιτέθηκαν, ρίχνοντάς του αντικείμενα, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για πρώτες βοήθειες.

traymatismenos dimarxos aliartos 2023
Scroll to Top