Ο ΥΠΑΜ της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού

Ο ΥΠΑΜ της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, από την Κίνα, προειδοποίησε ότι υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τον κίνδυνο στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων λόγω της Δύσης

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοϊγκού, εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο μιας “άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων” προειδοποώντας τη Δύση για αυτόν τον κίνδυνο. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η προειδοποίηση έγινε από την Κίνα, προειδοποιώντας για τη δυνητική στρατιωτική σύγκρουση, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση συγκρούσεως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν αντιμέτωπες όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με την ισχυρή κινεζική υπερδύναμη.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, η εσκαλάτωση της σύγκρουσης με τη Δύση φέρει τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, με συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για τον πλανήτη.

Επίσης, ο ίδιος κατηγόρησε τη Δύση ότι σχεδιάζει να επιβάλει “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία μέσα από έναν “υβριδικό πόλεμο” και επικρότησε το μοντέλο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ως “υποδειγματικό”.

Ο Πούτιν, από την Κίνα, κατηγόρησε κατηγορηματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες για το αίμα που χύθηκε στη Γάζα και ανέφερε ότι “οι ελίτ που κυβερνούν στις ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους βρίσκονται πίσω από τις σφαγές των Παλαιστινίων, τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, το Ιράκ και τη Συρία”.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι “οι ΗΠΑ είναι εθισμένες στον πόλεμο” και αναφέροντας την ιστορία της χώρας τους και τον αριθμό των πολέμων που έχουν διεξαχθεί. Επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει 800 στρατιωτικές βάσεις σε 80 χώρες/περιοχές παγκοσμίως και ότι όπου πηγαίνει η αμερικανική στρατιωτική μηχανή, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.

Αυτές οι δηλώσεις

από την Κίνα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν κατάφερε να ενοποιήσει άλλες ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top