Στην Ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Τετάρτη (14/2), το νομοσχέδιο για τον «γάμο» και την τεκνοθεσία από ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+

Στην Ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Τετάρτη (14/2), το νομοσχέδιο για τον «γάμο» και την τεκνοθεσία από ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+

Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιοι βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου κατά την ψηφοφορία.

Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι θα παραδοθούν ανήλικα παιδιά σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+.
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει αποφασίσει να διατεθούν έως και δύο ημέρες για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ποια κόμματα θα ψηφίσουν «ναι» και ποια «κατά» του νομοσχεδίου
Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις επιτροπές της Βουλής, «ναι», επί της αρχής, δήλωσαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Κατά του νομοσχεδίου, με διαφορετική οπτική και επιχειρηματολογία, δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι «Σπαρτιάτες».
Για ένα «τολμηρό βήμα, χωρίς να είναι παράτολμο» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Αναγνώρισε πως είναι σημαντικό επί της αρχής το νομοσχέδιο να υποστηρίζεται από το 70% των κομμάτων. Ο κ. Σκέρτσος έκανε οξύτατη επίθεσή στο ΚΚΕ, στο οποίο καταλόγισε υποκριτική στάση.
«Το παρόν νομοσχέδιο δεν αλλάζει τίποτα στη δική μας καθημερινότητα. Δεν την βελτιώνει ούτε την δυσκολεύει. Δεν την αγγίζει καν. Κάνει όμως πολύ καλύτερη τη ζωή παιδιών, τη ζωή ανθρώπων που ζουν στις σκιές δίνοντας τους δικαιώματα και μια κανονικότητα που σήμερα στερούνται», τόνισε από την πλευρά της η εισηγήτρια της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια
«Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί τώρα να φέρει το νομοσχέδιο ως αντιστάθμισμα στην πρωτοφανή αποδοκιμασία της χώρας μας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσον αφορά την κατακρήμνιση του εθνικού κύρους της χώρας», επισήμανε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν θα δει αυτό το νόμο ως εξιλέωσή σας για τη χειραγώγηση του Κράτους Δικαίου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την παρένθετη κύηση, στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου, αναφερόμενος στις παθογένειες που έχουν διαγνωστεί από την εφαρμογή του θεσμού στη χώρα και προτάσσοντας το συμφέρον τόσο των παιδιών, όσο και των γυναικών που κυοφορούν ως παρένθετες.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Χρηστίδης, προανήγγειλε την κατάθεση ρυθμίσεων για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τρανς γονέα και τις γυναίκες που αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης κύησης.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς θα το υπερψηφίζουν επί της αρχής του, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ αναμένεται να το καταψηφίζουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και Νίκη.

Μάζεψαν υπογραφές Νίκη-«Σπαρτιάτες» για την ονομαστική ψηφοφορία – Εκτός ο Βελόπουλος
Έτοιμοι να καταθέσουν την πολυσυζητημένη πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι Νίκη και «Σπαρτιάτες».

Νίκη και «Σπαρτιάτες» ετοίμασαν το κείμενο της ονομαστικής, χωρίς τις υπογραφές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Το χαρτί με το αίτημα της ονομαστικής θα κατατεθεί σήμερα Τετάρτη (14/2) κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια και περιλαμβάνει 21 συνολικά υπογραφές, τους 10 βουλευτές της Νίκης, τους 9 των «Σπαρτιατών» και εκείνη των ανεξάρτητων βουλευτών Κωνσταντίνου Φλώρου και Χαράλαμπου Κατσιβαρδά.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top