Στρατηγικό Πλήγμα από τους Ρώσους στο Κίεβο: Κατηγορίες κατά του Αρχηγού του Στρατού της Ουκρανίας ως Ανίκανου, Φόβοι για Πραξικόπημα

Στρατηγικό Πλήγμα από τους Ρώσους στο Κίεβο: Κατηγορίες κατά του Αρχηγού του Στρατού της Ουκρανίας ως Ανίκανου, Φόβοι για Πραξικόπημα

Στην Ουκρανία, ο καταιγισμός επικρίσεων προς τον αρχηγό του στρατού, Valery Zaluzhny, από ανοικτά μέλη του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζεται ως σφαγή στα υψηλά κλιμάκια της Ουκρανικής ηγεσίας. Οι κατηγορίες έχουν ως στόχο τον Zaluzhny ως υπαίτιο της αποτυχίας του ουκρανικού στρατού να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά και τον φόβο του καθεστώτος του Zelensky για πιθανή διεκδίκηση της προεδρικής θέσης από τον Zaluzhny στις εκλογές.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο, όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και σε όλους τους τομείς, καθώς η μοίρα της φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Η ρωσική επίθεση κατά του εργοστασίου αεροσκαφών στο Κίεβο, που παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον ουκρανικό στρατό, αποτελεί ισχυρό πλήγμα και προκαλεί σημαντικές ζημιές.

Οι εσωτερικές αντιφάσεις στην ουκρανική ηγεσία φαίνεται να είναι έντονες, με μέλη του κυβερνώντος κόμματος να αποδίδουν ευθύνες στον αρχηγό του στρατού και να αμφισβητούν την ικανότητά του να αντιμετωπίσει την κρίση. Οι πολιτικές διαμάχες επισκιάζουν την αντιμετώπιση της στρατιωτικής κρίσης, με αντιφάσεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά μέλη.

Η κατάσταση εντείνεται με την άσεμνη ανάρτηση μιας βουλευτού του κόμματος του Zelensky, Maryana Bezuglaya, που ζητά την παραίτηση του Valery Zaluzhny. Ο εκπρόσωπος του Zelensky στο Κοινοβούλιο χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά της, ενώ η ενδεχόμενη επικείμενη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Zelensky και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, αναδεικνύεται σε πιθανό σενάριο που προκαλεί ανησυχία στην Ουκρανία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top