Συγκλονιστική η Κα Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Το μπάζωμα του χωραφιού, η ταχύτερη διαδικασία στην Ελλάδα»- «Ο Κ. Καραμανλής κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα δείχνουν το αντίθετο» !!!

Συγκλονιστική η Κα Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Το μπάζωμα του χωραφιού, η ταχύτερη διαδικασία στην Ελλάδα»- «Ο Κ. Καραμανλής κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα δείχνουν το αντίθετο» !!!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατά της διάρκεια της ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Ζούμε μια πραγματική τραγωδία. Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του λόγου, την ελευθερία της μετακίνησης, δηλαδή όλα αυτά που έχουν πληγεί στη χώρα μου. Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά», ανέφερε αρχικά.

«Είμαστε η φωνή των νεκρών μας. Φανταστείτε σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 57 θυμάτων», πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού. «Δεν ήταν ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα με υπαίτιους πρόσωπα που δεν αγγίζονται στην Ελλάδα», συνέχισε.
«Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα μιας ασυνείδητης διαχρονικής οικονομικής απιστίας που κατάφεραν να συντηρούν ακριβώς γιατί ελέγχουν και τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης», είπε ακόμη βουρκωμένη η κ. Καρυστιανού.

«Οι επενδύσεις για το σιδηρόδρομο ήταν παραπλανητικά αφηγήματα. Ζούσαμε σε πλασματική πραγματικότητα. Συγκλονιστήκαμε όταν μάθαμε ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφάλειας στο κύριο μέσο μαζικής μετακίνησης της χώρας. Το υπουργείο Μεταφορών γνώριζε το πρόβλημα», σημείωσε σε άλλο σημείο.
Κατηγόρησε τους υπευθύνους πως προχώρησαν «σε πλήρη αλλοίωση του χώρου» του δυστυχήματος. «Συγκάλυψαν όσα στοιχεία θα οδηγούσαν εμάς στην αλήθεια και τους ενόχους στη δικαιοσύνη», είπε.
«Μοιάζει η δικαστική εξουσία να είναι ταγμένη στη προστασία των πολιτικών», πρόσθεσε και τόνισε: «Οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε την ζωή και την ευμάρειά μας αποδείχτηκαν οι δολοφόνοι μας»
«Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς τόλμησαν, την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου (…)Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν “τραγική θυσία” όπως αναφέρθηκε. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2023. Μόνο σκόπιμες παραλείψεις. Δεν μιλώ κομματικά. Δεν έχω κάποιο όφελος. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω».

«Μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοί που σκότωσαν με τη διαφορά και την παραξία τα παιδιά μας. Μας ενδιαφέρει η κατάργηση τη πολιτικής ασυλίας για εγκλήματα κατά της ζωής», υποστήριξε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top