Συντριπτική νίκη του Ν. Τραμπ στην Αϊόβα για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών!!!

Συντριπτική νίκη του Ν. Τραμπ στην Αϊόβα για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών!!!

Κέρδισε με ευκολία μία Πολιτεία στην οποία είχε χάσει πριν από 8 χρόνια!

Ο Ν.Τραμπ επιβεβαίωσε ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι αγνόησαν το τσουχτερό κρύο έσπευσαν να υπερψηφίσουν τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο σε μια πολιτεία που τον είχε απορρίψει στις κοινοβουλευτικές εκλογές πριν από οκτώ χρόνια.
Ο Ν.Τραμπ χρειάστηκε μόλις 31 λεπτά μετά την έναρξη των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων για να τερματίσει με άνεση μπροστά από δύο από τους κύριους αντιπάλους του, τον Ρον ΝτεΣάντις και τη Νίκι Χέιλι, οι οποίοι δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, χωρίς ακόμα να έχει γίνει ξεκάθαρο ποιος θα την κατακτήσει από τους δύο.
Ο Ρον ΝτεΣάντις, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, είχε προβλέψει νίκη στην Αϊόβα και τόσο αυτός όσο και η Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, υποστήριξαν ότι μια ισχυρή δεύτερη θέση θα τους τοποθετούσε καλύτερα ως τον κύριο αντίπαλο του Ν.Τραμπ στο μέλλον.

Ο Ν.Τραμπ όμως επιβεβαίωσε το καθεστώς του αδιαφιλονίκητου φαβορί της αμερικανικής παράταξης της δεξιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των CNN και CBS.
Κατά την Edison Research, με το 5% των ψήφων των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων στο «caucus» αυτό να έχει καταμετρηθεί, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ εξασφάλιζε το 49,1%, ο Ρον ΝτεΣάντις το 22,3% και η Νίκι Χέιλι το 21,3%.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Τραμπ θα εξασφαλίσει στη μεσοδυτική πολιτεία τουλάχιστον 16 εκλέκτορες, η κυρία Χέιλι 4, ο κ. ΝτεΣάντις 4, ενώ 16 μέλη του εκλεκτορικού σώματος στο κομματικό συνέδριο έμενε να κριθούν. Ένδειξη της πόλωσης στις ΗΠΑ είναι στοιχείο που ανέδειξε δημοσκόπηση κατά την προσέλευση των ψηφοφόρων (entrance poll) της εταιρείας: το 66% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί πως δεν κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές το 2020. Τώρα, το ημερολόγιο των Ρεπουμπλικανών θα στραφεί στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ αναμένεται να αντιμετωπίσει μια ισχυρή πρόκληση από την κ. Χέιλι σε μια πολιτεία όπου μπορούν να ψηφίσουν και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι.

Scroll to Top