Τέμπη: "Να γίνει Αποκάλυψη Όλων των Στοιχείων" - Στη Βουλή Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη Δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής

Τέμπη: “Να γίνει Αποκάλυψη Όλων των Στοιχείων” – Στη Βουλή Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη Δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής

Στη συζήτηση επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη σύμβαση 717 στα τρένα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, επεσήμανε τις ενδείξεις για την τέλεση κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Καταγγέλθηκαν παρατάσεις που οδήγησαν στη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου σε ποσοστό 68%, ενώ η πρόταση αφορά την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων από πολλούς υπουργούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την απόρριψη της πρότασης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η συζήτηση περιλάμβανε επίσης την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Σε αντίδραση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε τον Βορίδη για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της συνεδρίασης και η διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, με την απόρριψη να φαίνεται πιθανή.

Scroll to Top