Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων απέστειλαν δήλωση στην Εξεταστική Επιτροπή – «Σταματήστε τις συνεδριάσεις»

Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων απέστειλαν δήλωση στην Εξεταστική Επιτροπή – «Σταματήστε τις συνεδριάσεις»

Εικοσιεννέα (29) συγγενείς θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών, απέστειλαν δήλωση στην Εξεταστική Επιτροπη ζητώντας τη διακοπή των εργασιών της μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, οι συγγενείς ζητούν η Επιτροπή να λάβει αντίγραφο της ποινικής δικογραφίας όταν αυτή ολοκληρωθεί, να τη μελετήσει και κατόπιν να επανεκκινήσει τις συνεδριάσεις της.

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι οι 29 συγγενείς θυμάτων θέτουν αυτό το αίτημα, με σκοπό η Επιτροπή να εξετάσει κι άλλους μάρτυρες με ουσιαστική συνεισφορά στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και στη συνέχεια να εκδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής.

Να σημειωθεί ότι πλην της ανακοίνωσης της δήλωσης των συγγενών από τον κ. Μαρκόπουλο, το αίτημα δεν τέθηκε υπό συζήτηση από τα μέλη της Επιτροπής, κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνέχεια της σημερινής διαδικασίας.

4 1
5
6
7

Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Το χέρι αυτό στη γυναίκα σας και την κόρη σας» είπε η Μ.Αποστολάκη στον Μ.Λαζαρίδη

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη δημιουργήθηκε ένταση όταν η «γαλάζια» πλειοψηφία απέρριψε ξανά την κλήση κομβικών μαρτύρων για την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο Βασίλης Κόκκαλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε υπέρ της κλήσης στην Εξεταστική του προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν συμφέρει την κυβέρνηση να ακουστεί η φωνή του κ. Γενιδούνια».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος τον διέκοπτε με ένταση και έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «τα συμφέροντα της Hellenic Train θα υπερασπιστεί ο κ. Γενιδούνιας, είναι στο payroll Καποτόρτο».

Η ένταση περίσσεψε, μάλιστα, όταν την ώρα που η Μιλένα Αποστολάκη εγκαλούσε τον Δημήτρη Μαρκόπουλο σε σχέση με όσα είπε για τον Κώστα Γενιδούνια ο «γαλάζιος» Μακάριος Λαζαρίδης εκτός μικροφώνου ανέφερε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και με απαξιωτικό τρόπο κούνησε το χέρι του προς την πλευρά της Μιλένας Αποστολάκη.

Με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να του απαντά πως «ξέρει από τραμπουκισμούς η ΝΔ. Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας» και τον βουλευτή της ΝΔ να λέει πως έχει κουράσει η αντιπολίτευση να στήνει σόου.

Scroll to Top