Θεσσαλονίκη: «Κατέκλυσαν» τον Λευκό Πύργο με τα τρακτέρ τους οι αγρότες – Με μαύρες σημαίες και φέρετρα σε αγροτικά οχήματα

Θεσσαλονίκη: «Κατέκλυσαν» τον Λευκό Πύργο με τα τρακτέρ τους οι αγρότες – Με μαύρες σημαίες και φέρετρα σε αγροτικά οχήματα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες ενόψει της έκθεσης Agrotica καθώς από το πρωί φτάνουν μαζί με τα τρακτέρ του στη Θεσσαλονίκη.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου οδήγησαν για ακόμη μία φορά τους αγρότες στους δρόμους, ζητώντας από την κυβέρνηση λύση στα προβλήματά τους. Το Σάββατο οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έκθεση Agrotica.

Από το πρωί της Πέμπτης αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται καθ’οδόν για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφέρουν στον πολιτικό κόσμο τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου, με αφορμή και τα εγκαίνια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Αgrotica».

Όλοι τους εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης γύρω στις 12.00 και θα παραμείνουν εκεί σε όλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή ως και τις 4 Φεβρουαρίου. Στο ίδιο σημείο το μεσημέρι θα γίνουν ομιλίες με αντικείμενο τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και αργότερα οι αγρότες θα επισκεφθούν την έκθεση.

agrotes2

Με μαύρες σημαίες στα τρακτέρ, φέρετρα σε αγροτικά οχήματα αλλά και ρυθμικές κόρνες οι αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες συναντήθηκαν στο Δερβένι και μέσω της οδού Λαγκαδά κατευθύνθηκαν στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού μετώπου έφτασαν στο νότιο τόξο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αγρότες από τα Κουφάλια και τα Γιαννιτσά συναντήθηκαν στα φανάρια του Αγίου Αθανασίου και κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη μέσω της δυτικής εισόδου ενώ θα ακολουθήσουν και αγρότες από το Κιλκίς.

Από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν κάποιοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, οι περισσότεροι όμως αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη με τα αγροτικά τους οχήματα. Στη συγκέντρωση που θα γίνει το μεσημέρι στο νότιο τόξο της ΔΕΘ θα συμμετέχουν και δεκάδες μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Νικήτη της Χαλκιδικής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι αλιείς της Μηχανιώνας οι οποίοι βρίσκονται με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top