Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου, στην Κομοτηνή εκπέμπει SOS!!!

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου, στην Κομοτηνή εκπέμπει SOS!!!

Σε καμία χώρα του κόσμου δεν καταργούνται τα Τμήματα της εθνικής γλώσσας και φιλολογίας, αντικείμενα τα οποία εξετάζονται στις γενικές εισαγωγικές εξετάσεις παγκοσμίως. Ακόμη και αν οι υποψήφιοι όλης της χώρας έπαυαν να επιλέγουν την Ελληνική Φιλολογία, δεν θα νομιμοποιούνταν καμία Ελληνική κυβέρνηση να την καταργήσει για αυτονόητους λόγους.
Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ίδια αυτή κυβέρνηση επιτρέπει τη δημιουργία «Σωματείων» Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλωρινα, βάσει της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών!!!!!!!!!!!
Πριν λίγες μέρες, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοίνωσε βάσει κυβερνητικής απόφασης (!!!), χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει καμία διαβούλευση και χωρίς συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, χωρίς μελέτη και σχεδιασμό όπως καταγγέλλεται, τη συγχώνευση των τριών τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών: Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Σε κείμενο της, η Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών, Αποφοίτων, Ερευνητ(ρι)ών, Συμβασιούχων διδασκόντων/ουσών ενάντια στη συγχώνευση του Τ.Ε.Φ. εξηγεί το γιατί μια τέτοια απόφαση είναι λανθασμένη και θα υποβαθμίσει σημαντικά το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου, καλώντας Πρύτανη και Υπουργείο σε επανεξέταση της απόφασης.

ΤοΤμήμα Ελληνικής Φιλολογίας είναι ένα υγιές, βιώσιμο και δραστήριο τμήμα. Στα τριάντα σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει από αυτό χιλιάδες προπτυχιακοί/ες, μεταπτυχιακοί/ες και διδακτορικοί/ες φοιτητ(ρι)ές. Είναι, συγχρόνως, ένα από τα πιο εξωστρεφή τμήματα του Δημοκριτείου, όπως αποδεικνύεται από το πλήθος των διεθνών συνεδρίων του, των δράσεων και εκδηλώσεών του, τη σταθερή συνεργασία του με φορείς της πόλης και την πολύπλευρη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία (βλ. λ.χ. κοινωνικό φροντιστήριο, δράσεις για μαθητές, πρακτική φοιτητών κ.λπ.).
Παράλληλα, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακά προγράμματά του και την υψηλή επιπέδου έρευνά του, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές έρευνες που έχουν εκπονηθεί σε αυτό, τα δεκάδες χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν οι ερευνητές και διδάσκοντές του, το επιστημονικό προφίλ των μελών του κ.λπ. Όσον αφορά, τέλος, στην επιλεξιμότητα του Τμήματος, πρέπει να σημειώσουμε πως ο αριθμός των εισακτέων είναι πάνω από τον μέσο όρο των υπόλοιπων Τμημάτων Φιλολογίας, και ποτέ έως τώρα δεν τέθηκε ζήτημα βιωσιμότητάς του.
Που οδεύουμε ;;;

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top