Το Bloomberg ανακοινώνει ότι η κρίση στον τομέα της στέγασης στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε και δεν δίνει ενδείξεις ότι θα λυθεί σύντομα

Το Bloomberg ανακοινώνει ότι η κρίση στον τομέα της στέγασης στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε και δεν δίνει ενδείξεις ότι θα λυθεί σύντομα

Η κρίση στη στέγαση στην Ευρώπη ανακοινώνεται από νέα δεδομένα σχετικά με τη μείωση των οικοδομικών αδειών στη Γερμανία κατά περισσότερο από 27% κατά το πρώτο εξάμηνο. Σε μια πράσινη γειτονιά στο Dusseldorf της Γερμανίας, η Milena και ο Manuel David σχεδίαζαν να ξεκινήσουν την κατασκευή ενός νέου σπιτικού αυτό το καλοκαίρι, αλλά η αναμονή τους για την άδεια κατασκευής και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων τριπλασιάστηκαν, αυξάνοντας το κόστος κατασκευής κατά 85.000 ευρώ (90.120 δολάρια ΗΠΑ). Οι Davids πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ότι το όνειρο τους για το δικό τους σπίτι κατέρρευσε λόγω της χειρότερης στεγαστικής κρίσης στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Ανάλογες δυσάρεστες εξελίξεις συμβαίνουν σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι άδεις κατοικιών “καταρρέουν” λόγω της αυξημένης τιμής, ενώ η γραφειοκρατία και οι αυστηρότεροι κανονισμοί ενεργειακής απόδοσης επιδεινώνουν την κατάσταση. Με την προσφορά στέγασης ήδη περιορισμένη, η κατάσταση απειλεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και να προκαλέσει πολιτικές εντάσεις, καθώς όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Οι Davids πληρούν όλα τα κριτήρια για να χτίσουν το δικό τους σπίτι, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια λόγω της κρίσης στην αγορά κατοικιών στην Γερμανία. Αυτό αναδεικνύει τη διαλυμένη κατάσταση της αγοράς κατοικιών στην Ευρώπη και τον κίνδυνο που απειλεί την ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top