Το ιστορικό πίσω από την κατάργηση των «δυο» φύλων

Το ιστορικό πίσω από την κατάργηση των «δυο» φύλων

Το ζήτημα, είναι πολύ πιο βαθύ και σημαντικό από την απλή θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων. Πρόκειται για μιαν ολομέτωπο επίθεση κατά της παραδοσιακής οικογενείας και αυτής της ιδίας της φυσικής εξελίξεως. Το εξωφρενικό είναι ότι βάζουν τον γάμο των ομοφύλων στο υπουργείο που υποτίθεται ότι θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα…. Οποία αντίφασις! Την οποία κάποιοι ηθελημένα αγνοούν.
Ήταν το 1982 όταν η πρώτη Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ισότητος των Φύλων. Σαφής αναφορά ανάμεσα στα δυο φύλα, τα οποία εδημιούργησε η φύσις. Και η Γενική αυτή Γραμματεία προσδιοριζόταν ως «ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την «ισότητα» μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς».

Από εκεί εφθάσαμε στο 2023, οπότε, μετά σειρά οβιδιακών μεταμορφώσεων με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2023, «συστήνεται το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας και, συμφώνως με το άρθρο 3, συστήνεται στο τελευταίο η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (στην οποία μετονομάζεται η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων) και η αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέως.
Τα δυο φύλα εξαφανίσθηκαν.
Το ερώτημα είναι για ποιους πλέον υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αν όχι για τα δυο βιολογικά φύλα; Για το «τρίτο φύλο», το οποίο προωθεί ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης; Ή ο Καιρίδης…;; Αυτός είναι, άλλωστε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επέμενε να επιβάλει την επιθυμία του για την ανωτέρω διατύπωση του Διατάγματος.

Αξίζει, όμως, να δούμε την ταραχώδη διαδρομή της Γενικής Γραμματείας, που από όργανο της πολιτείας με αποστολή την ισότητα των δυο φύλων κατέληξε τώρα, μετά τις εκλογές του 2023, σε ένα όργανο με ασαφές και απροσδιόριστο έργο. Τόσο ασαφές όσο και η περί κόσμου αντίληψις των νέων νομοθετημάτων.
Όλα ήρχισαν με τον Ν.1288/1982 (ΦΕΚ120/Α), διά του οποίου ιδρύθηκε «γνωμοδοτικό συμβούλιο για την προώθηση και την πραγματοποίηση της νομικής και ουσιαστικής εξίσωσης των δυο φύλων και υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό».
Στη συνέχεια ακολούθησε το 1985 (Ν.1558/1985 -ΦΕΚ 137/Α) η ίδρυση της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων ως αυτοτελούς Δημοσίας Υπηρεσίας, που υπάγεται στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως. Σκοπός η καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Με το Π.Δ. 189/2009 (ΦΕΚ 221/Α), η Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό ίσχυσε για έναν χρόνο, καθώς με το Π.Δ. 96/2010 (ΦΕΚ 170/Α) η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων πήγε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ με το Π.Δ. 65/2011 (ΦΕΚ 147/Α) και την διάσπαση του ανωτέρω Υπουργείου σε Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως, η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων εστάλη ως σύνολο αρμοδιοτήτων,στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Το 19’ η Γ. Γ. Ισότητας των δυο Φύλων μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ακολούθως, με το άρθρο 7 του Π.Δ. 84/2019, συστήνεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,
Και φθάνουμε στο 2021, οπότε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 3/2021, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Τα φύλα καταργούνται τελικώς, αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2023.
Με το άρθρο 1 του Π.Δ. 77/2023, συστήνεται το Υπουργείο Κοιν. Συνοχής και Οικογενείας και, συμφώνως προς το άρθρο 3, υπάγεται στο τελευταίο η Γ.Γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (στην οποία μετονομάζεται η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων). Τα… «Ανθρώπινα Δικαιώματα», δηλαδή, κατήργησαν τα δυο φύλα!

GDjQdx2XwAAic D
ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top