Το Περιοδικό Politico Αναδεικνύει τον Ερντογάν «Μάγκα»

Το Περιοδικό Politico Αναδεικνύει τον Ερντογάν «Μάγκα»

Το αμερικανικό περιοδικό Politico τον κατατάσσει ανάμεσα στους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ευρώπη για το 2024, αναδεικνύοντας τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρά τις διαφωνίες με τις ΗΠΑ, το περιοδικό επισημαίνει τη λατρεία ή θαυμασμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη γεωπολιτική ισορροπία ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.

Ο Ερντογάν αποτρέπει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία, προκαλώντας ανησυχίες στις ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του. Το περιοδικό τον χαρακτηρίζει ως “διαμεσολαβητή” στην κατηγορία “Πράττοντες,” αναφέροντας τον ρόλο του σε διαμεσολαβητικές ενέργειες, όπως στις επιθέσεις της Χαμάς και τη Συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Επισημαίνεται η συνεχιζόμενη προσπάθεια του Ερντογάν να επαναφέρει την Τουρκία στην τροχιά της ΕΕ, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το Politico αναφέρει ότι, παρόλο που δεν συζητείται η ένταξη στην ΕΕ, η ΕΕ αναζητά τρόπους για συνεργασία με τον Ερντογάν, θεωρώντας αυτήν την προσέγγιση ως γεωπολιτική νίκη του τούρκου ηγέτη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top