Αγία Σοφία

Η Τουρκία επιβάλλει χρέωση εισόδου σε επισκέπτες στην Αγία Σοφία

Από το επόμενο έτος, η Τουρκία θα επιβάλλει χρέωση για την είσοδο στην Αγία Σοφία. Μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, η Τουρκία αποφάσισε να εισπράξει ένα τέλος εισόδου από τους επισκέπτες που επισκέπτονται την Αγία Σοφία για τουριστικούς και όχι λατρευτικούς λόγους.

Από το 2024, οι επισκέπτες που είναι ξένοι υπήκοοι και επισκέπτονται την Αγία Σοφία για τουριστικούς σκοπούς θα πρέπει να πληρώνουν ένα τέλος εισόδου. Ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy ανέφερε ότι αυτό το μέτρο εφαρμόζεται για να βελτιωθεί η διαχείριση των επισκεπτών, διατηρώντας παράλληλα την ιστορική αξία του τόπου.

Μία από τις σημαντικές αλλαγές είναι η ξεχωριστή είσοδος για λατρευτικούς και τουριστικούς επισκέπτες. Οι Τούρκοι πολίτες που επισκέπτονται για λατρεία δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν το τέλος εισόδου, ενώ οι ξένοι επισκέπτες που επισκέπτονται για τουρισμό θα καλούνται να πληρώσουν τη χρέωση εισόδου, μια πρακτική που συνηθίζεται σε πολλά άλλα παγκοσμίως γνωστά αξιοθέατα.

Σύμφωνα με τον Ersoy, η Τουρκία επιδιώκει να διασφαλίσει τη διατήρηση της Αγίας Σοφίας και της πλατείας της ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το ακριβές κόστος της εισόδου ακόμα δεν έχει καθοριστεί, αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2024.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top