Τζο Μπάιντεν: «Δεν υποχωρώ – Ή συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας ή κρατώ τα σύνορα ανοικτά» Καμία υποχώρηση και από το Τέξας !

Τζο Μπάιντεν: «Δεν υποχωρώ – Ή συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας ή κρατώ τα σύνορα ανοικτά» Καμία υποχώρηση και από το Τέξας !

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης από τη στάση του απέναντι στη κρίση με τις αθρόες εισόδους εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του FOX News Chad Pergram, ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως εάν το Κογκρέσο δεν ψηφίσει ένα νέο νόμο που θα επιτρέπει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία κίνηση αναφορικά με τη κρίση στα νότια σύνορα που έχει φέρει στα άκρα την Ουάσιγκτον με το Τέξας.

Οι Αρχές της Πολιτείας του Τέξας για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση έχουν απλώσει συρματοπλέγματα σε σημεία δικής τους επιλογής κοντά στα σύνορα, παρεμποδίζοντας όμως έτσι τις κινήσεις των αμερικανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων που θέλουν να κρατούν τα σύνορα ορθάνοικτα κατόπιν εντολής Μπάιντεν. .
Επιπλέον, το Τέξας θέλει τα πολιτειακά δικαστήρια να μπορούν να εκδίδουν δικές τους διαταγές απέλασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν του την κόντρα με τον Λευκό Οίκο, ο κυβερνήτης του Τέξας Τζ.Αμποτ έχει παράλληλα και ουκ ολίγους υποστηρικτές προερχόμενους από άλλες περιοχές των ΗΠΑ.
Εικοσιπέντε Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες Πολιτειών συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία υπερασπίζονται «το συνταγματικό δικαίωμα που έχει το Τέξας στην αυτοάμυνα» όπως διαμηνύουν.
Παράλληλα το κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων έχει φτάσει στα άκρα. Λογαριασμοί υποστηρικτών του Μπάιντεν απειλούν με αναρτήσεις το Τέξας με… βομβαρδισμό.

Scroll to Top