Β.Νούλαντ: «Ωραίες εκπλήξεις περιμένουν τον Β.Πούτιν και τον ρωσικό Στρατό»

Β.Νούλαντ: «Ωραίες εκπλήξεις περιμένουν τον Β.Πούτιν και τον ρωσικό Στρατό»

Η υπ’ αριθμόν δύο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Βικτόρια Νούλαντ, προτού αναχωρήσει από το Κίεβο όπου έκανε επίσημη επίσκεψη δήλωσε ότι τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τις ρωσικές δυνάμεις περιμένουν «ωραίες εκπλήξεις» στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

«Φεύγω από το Κίεβο με περισσότερο ενθουσιασμό για την ενότητα και για το αποτέλεσμα, καθώς και για το 2024 και την απόλυτη στρατηγική σημασία του για την Ουκρανία», είπε σε δημοσιογράφους.

«Φεύγω επίσης με ενισχυμένη την πεποίθηση πως, καθώς η Ουκρανία ενισχύει τις άμυνές της, ο κ. Πούτιν θα δοκιμάσει ωραίες εκπλήξεις στο πεδίο της μάχης και η Ουκρανία θα καταγάγει μεγάλες επιτυχίες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Βικτόρια Νούλαντ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταφέρει «τεράστιες ζημιές στις χερσαίες δυνάμεις του Πούτιν» και στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Η καλοκαιρινή πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου κατέληξε σε μεγάλη αποτυχία και η Ρωσία έχει αναλάβει εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κίριλ Μπουτάνοφ δήλωνε την Τρίτη πως η ρωσική επίθεση θα συντριβεί σε μερικούς μήνες.

«Η επίθεσή τους συνεχίζεται, θα έχει τελειώσει στις αρχές της άνοιξης», κατόπιν «θα αρχίσει η δική μας», είπε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση.

Βέβαια δεν εξήγησε που θα βρεθεί το απαραίτητο προσωπικό για να υπάρξει εκ νέου μία ουκρανική αντεπίθεση.

Scroll to Top