Β. Πούτιν ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη στις προεδρικές εκλογές: Ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης

Β. Πούτιν ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη στις προεδρικές εκλογές: Ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης

“Επιλέξαμε την οδό της προόδου της Ρωσίας, επιλέξαμε το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν το πρωί της Πέμπτης (21/3), λίγες ημέρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις προεδρικές εκλογές, απευθυνόμενος στον ρωσικό λαό και ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη.

“Η σημασία αυτού του γεγονότος έγινε κατανοητή από την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες”, πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τους Ρώσους για την υποστήριξή τους, δηλώνοντας: “Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας. Θα κάνω ό,τι εξαρτάται από εμένα για να τη δικαιώσω”.

Ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε το 87,28% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε επισήμως η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα.

Συνολικά 76.277.708 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, ψηφίζοντας τον Πούτιν, σύμφωνα με την έκθεση της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Όσον αφορά τους τρεις αντιπάλους του, ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκέντρωσε το 4,31% των ψήφων, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ από το Νέο Λαϊκό Κόμμα έλαβε το 3,85%, και ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Η Ρωσία έλαβε 3,20%. Η τριήμερη ψηφοφορία για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές διήρκεσε από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Ο Πούτιν, ο οποίος κατέχει την προεδρία της Ρωσίας από το 2000, έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να ενισχύει την οικονομία και την επιρροή της χώρας, καθώς και να αντιμετωπίζει διεθνείς προκλήσεις.

Η επανεκλογή του Πούτιν προκάλεσε αντιδράσεις σε ορισμένα μέρη του παγκόσμιου πολιτικού φάσματος, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχίες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία. Ωστόσο, ο ίδιος ο Πούτιν ανέφερε ότι η εκλογική διαδικασία ήταν δίκαιη και διαφανής και ότι οι πολίτες της Ρωσίας είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Πρόκειται για μια ακόμη θητεία που ξεκινά για τον Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και προκλητικά σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται συνεχώς στη διεθνή σκηνή. Η αντιπολίτευση ενδέχεται να συνεχίσει να κριτικάρει την κυβέρνησή του και τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ η διεθνής κοινότητα παραμένει προσεκτική και επιφυλακτική έναντι των εξελίξεων στη Ρωσία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top