Β. Πούτιν προς το ΝΑΤΟ για αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία: "Κάντε το και δεν θα προλάβετε ούτε να ανοίξετε τα μάτια σας!

Β. Πούτιν προς το ΝΑΤΟ για αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία: “Κάντε το και δεν θα προλάβετε ούτε να ανοίξετε τα μάτια σας!

Με μια δήλωση που έπεσε σαν κεραυνός, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε τι θα συμβεί στους Ευρωπαίους αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσει το άρθρο 5 περί “συμμαχικής συνδρομής”.

“Δεν θα προλάβετε ούτε καν να ανοίξετε τα μάτια σας αν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5”, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, υπονοώντας ότι θα ακολουθήσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και επιχειρήσει να ανακτήσει την Κριμαία με στρατιωτική δράση, τότε οι ευρωπαϊκές χώρες θα εμπλακούν αυτόματα σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ανεπαρκείς για σύγκριση. Αυτό το καταλαβαίνουμε.

Ωστόσο, καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι μια από τις κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις.

Και σε ορισμένους τομείς, υπερτερεί ακόμα και πολλών άλλων.

Δεν θα υπάρξουν νικητές. Και εσείς θα είστε αυτοί που θα έχουν εμπλακεί σε αυτήν τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. Δεν θα έχετε καν χρόνο να ανοίξετε τα μάτια σας όταν ενεργοποιήσετε το Άρθρο 5″.

Η δήλωσή του αποτέλεσε απάντηση στις “θερμόαιμες” κλήσεις στην διάσκεψη του Παρισιού σήμερα, όπου ζητήθηκε η ενεργή εμπλοκή των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, έστω και μέσω διμερών συμφωνιών με το Κίεβο, προκειμένου να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση του μετώπου.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απέκλεισε την πιθανότητα αποστολής ελληνικών δυνάμεων, αλλά πλέον όλα είναι αβέβαια…

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε: “Δεν υπάρχει τίποτα που μας ανησυχεί σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία απειλή από εμάς.

Αλλά αν αναπτυχθούν στρατεύματα και υποδομές του ΝΑΤΟ, θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο”.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top