Βομβαρδισμός στην Οδησσό: Όσα είπαν Κ.Μητσοτάκης – Β.Ζελένσκι «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη»

Βομβαρδισμός στην Οδησσό: Όσα είπαν Κ.Μητσοτάκης – Β.Ζελένσκι «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη»

Έκρηξη σημειώθηκε στην Οδησσό, κοντά στην ελληνική αποστολή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Το γεγονός σχολίασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε: “Μας έκαναν μια ξενάγηση στο λιμάνι (…) Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά, όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο”.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχαν με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας, η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν κοινή με τη στάση της Ε.Ε. “Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε ουδέτεροι στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της Οδησσού για τους Έλληνες, καθώς εκεί, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που γίνονταν οι συναντήσεις, βρίσκεται το ιστορικό κτίριο της Φιλικής Εταιρείας. “Η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνείδηση της πατρίδας με τον αγώνα της ανεξαρτησίας, με την Ελληνική επανάσταση”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι βρέθηκε στην Οδησσό, μεταξύ άλλων, “για να καταδείξει την οικονομική πολύ μεγάλη σημασία της Οδησσού ως το βασικό λιμάνι των ελληνικών εξαγωγών προς τον κόσμο”.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top