Ξαφνικός Θάνατος της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Βόλεϊ, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, σε Ηλικία 46 Ετών

Ξαφνικός Θάνατος της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Βόλεϊ, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, σε Ηλικία 46 Ετών

Δυστυχώς, η Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών λόγω ανακοπής καρδιάς. Ήταν μια θρυλική παίκτρια του γυναικείου βόλεϊ, ανήκοντας στις ομάδες των Βριλησσίων και του Παναθηναϊκού, καθώς και στην Εθνική Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην πόλη Βαλτσέα της Ρουμανίας και ξεκίνησε την καριέρα της στο βόλεϊ στο Πιτέστι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τις ομάδες των Βριλησσίων και του Παναθηναϊκού. Αργότερα, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο, και απέκτησαν έναν γιο, τον Φίλιππο. Αν και το ζευγάρι χώρισε στη συνέχεια, η Ρούξι έζησε τα τελευταία χρόνια στη Ρουμανία, όπου είχε ακαδημία βόλεϊ.

Η Ρούξι υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της την περασμένη Κυριακή και απεβίωσε. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1977 και είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στον χώρο του βόλεϊ, αποσύρθηκε το 2010 μετά από 25 χρόνια δράσης και επέστρεψε προσωρινά το 2013 για μία σεζόν με τον Ηρακλή Κηφισίας.

Συνολικά, κατέκτησε πολλά πρωταθλήματα και βραβεία στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού βόλεϊ.

nikolaidis dumitrescu
ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top