Υπό κατάρρευση η Γερμανία: Η δημοσιονομική «τρύπα» του γερμανικού προϋπολογισμού απειλεί τον αγροτικό τομέα στην Γερμανία!

Υπό κατάρρευση η Γερμανία: Η δημοσιονομική «τρύπα» του γερμανικού προϋπολογισμού απειλεί τον αγροτικό τομέα στην Γερμανία!

Χιλιάδες Γερμανοί αγρότες απαιτούν φθηνή ενέργεια και προειδοποιούν με… lockdown την κυβέρνηση Ο.Σολτς!
Στη Γερμανία οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για κινητοποίηση ανεπανάληπτη όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα ή για να το πούμε καλύτερα προειδοποιούν την κυβέρνηση Σολτς με lockdown καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την ακρίβεια που η κυβέρνηση του, όπως λένε, έφερε. Συνοπτικά, τις περιπετειώδεις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2024 της Γερμανίας, που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, έρχεται να καλύψει με περικοπές και πολιτικές λιτότητας μια δημοσιονομική τρύπα 17 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε από τα lockdown και τις κυρώσεις στην Ρωσία που όμως εκτόξευσαν τις τιμές κάθε είδους στην Γερμανία σε συνδυασμό με τα χρήματα που δίνονται στην Ουκρανία, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ένα ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ καθ΄ έτος, που αναλογεί σε 21 λεπτά ανά λίτρο diesel το οποίο έχει αξιοποιηθεί από Γερμανούς αγρότες.
Το ποσό δεν είναι αμελητέο, αφού σύμφωνα με οικονομολόγους, μια μέση ενίσχυση στην Γερμανία, για μια εκμετάλλευση η οποία τοποθετείται στις εκτατικές καλλιέργειες, χάνει περίπου 3,886 ευρώ, μια κτηνοτροφική μονάδα χάνει περίπου 3.238 ευρώ, ενώ 935 ευρώ αναλογούν σε μια αμπελουργική εκμετάλλευση και 1.052 ευρώ σε έναν οπωρώνα.
Πέρα από την επιστροφή, ο προϋπολογισμός προβλέπει την κατάργηση της απαλλαγής φόρου στα αγροτικά οχήματα, όλα αυτά υπό τον μανδύα των… φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών.

Ήδη τα συνδικάτα και οι ενώσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οδικών μεταφορών έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συμμετέχουν στην εβδομάδα κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Γερμανική Ένωση Αγροτών, ενώ και οι εργαζόμενοι στο πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ετοιμάζονται για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 Ιανουαρίου.
Δεν αποκλείεται δηλαδή, την ερχόμενη εβδομάδα, τρακτέρ, φορτηγά και πλήθος κόσμου να κατακλύσουν το Βερολίνο, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανασκευάσει η Bundestag το κομμάτι των περικοπών στην επιστροφή του ΕΦΚ αγροτών, όταν τις επόμενες ημέρες ξεκινήσει η επιμέρους εφαρμογή του «φρένου χρέους» στο οποίο συμφώνησε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Παρόμοιες εξελίξεις αναμένονται και σε Γαλλία και Ισπανία όπου και εκεί οι αγρότες πλέουν τα μένεα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων. Στην Ελλάδα……..;

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top