Λ.Όστιν: «Αν χάσει η Ουκρανία τότε θα αναγκαστούμε να πολεμήσουμε κατά της Ρωσίας» Μ.Ζαχάροβα: «Είστε τρελοί; - Τώρα όλοι ξέρουν ότι ο επιτιθέμενος είναι η Ουάσινγκτον»

Λ.Όστιν: «Αν χάσει η Ουκρανία τότε θα αναγκαστούμε να πολεμήσουμε κατά της Ρωσίας» Μ.Ζαχάροβα: «Είστε τρελοί; – Τώρα όλοι ξέρουν ότι ο επιτιθέμενος είναι η Ουάσινγκτον»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, απάντησε ανησυχητικά στις δηλώσεις του Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν μεταφερθούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία, “θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο”. Ο Όστιν δήλωσε ότι “πιστεύει πραγματικά” ότι εάν οι Ουκρανοί χάσουν τον πόλεμο, τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.

“Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία”, δήλωσε ο Όστιν σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έκανε ανησυχητικές εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και να σημειώνουν συνεχείς επιτυχίες.

Αναφέρθηκε επίσης ότι εάν η Ουκρανία ηττηθεί, η ρωσική ηγεσία δεν θα σταματήσει εκεί.

Το ρωσικό Valdai Club ανέφερε ότι οι απειλές του Όστιν αποτελούν μία επικίνδυνη τακτική που μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Η Δύση παρακολουθεί προσεκτικά την αντίδραση της Ρωσίας σε αυτές τις δηλώσεις, υποστήριξε το Valdai Club.

“Είναι δύσκολο να προβλεφθεί εάν αυτό το μήνυμα θα ληφθεί υπόψη στη Δύση. Γενικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν μιλάει γι’ αυτό, αλλά όλα αυτά συνεχίζονται και δεν φαίνεται να έχουν κάποιο σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αντικρούοντας την δήλωση του Όστιν.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Είναι αυτή μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια δικαιολογίας για τον Ζελένσκι; Και οι δύο είναι τρελοί. Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, είναι η Ουάσιγκτον”, κατέληξε η Ζαχάροβα.

Χθες, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση εάν αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Υπογράμμισε ότι οι δυτικές απειλές δημιουργούν πραγματικό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. “Έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν το έδαφός σας”, τόνισε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “Θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού”. “Θυμόμαστε την τραγική μοίρα αυτών που έστειλαν στρατό κατά της Ρωσίας. Η Δύση έχει ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος”.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top