Τουρκία: Ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη - Προφητική δήλωση Λέκκα

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Προφητική δήλωση Λέκκα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Μαρμαρά, στα ανοικτά της Προύσας. Όπως έγινε γνωστό από την AFAD, ο σειμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 09:42 με εστιακό βάθος τα 8.98 χιλιόμετρα.
Τρία λεπτά μετά τον σεισμό σημειώθηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών.
Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε: «Στον σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα ανοικτά της Θάλασσας του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες, όλες οι ομάδες μας, οι αρμόδιοι φορείς, ιδιαίτερα το AFAD, στάλθηκαν στην περιοχή για αυτοψία. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. «Προσφέρω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές» είπε.

Μιλώντας στο CNN TÜRK, ο δρ Şükrü Ersoy δήλωσε:
Υπάρχει μια άλλη ζώνη ρήγματος που διέρχεται από την περιοχή και νότια της λίμνης Iznik. Οι σεισμοί εδώ μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεγάλους σεισμούς. Σημασία έχει σε τι είδους έδαφος βρίσκεστε και σε τι είδους κτίριο βρίσκεστε. Στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο μακριά.
Ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών ισούται με την ενέργεια περίπου 30 σεισμών 4 Ρίχτερ». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ και εξέφρασε και ο ίδιος την ανησυχία του για έναν μεγάλο σεισμό στο μέλλον, ο οποίος θα φέρει σοβαρές ζημιές στον ιστορικό ναό.
Η Αγιά Σοφιά έχει υποστεί πολλές καταστροφές κατά διαστήματα περίπου τα 1500 χρόνια που είναι χτισμένη, από τη φθορά του χρόνου αλλά και από τις έντονες καιρικές συνθήκες, όπως η αλλαγή της θερμοκρασίας, οι βροχοπτώσεις αλλά και οι άνεμοι που διαβρώνουν το κέλυφος της Αγιάς Σοφιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, υπάρχει ανησυχία για μεγάλο σεισμό, τον οποίον περιμένουν πολλοί επιστήμονες, στην Κωνσταντινούπολη και θα φέρει καταστροφές σύμφωνα με τις μελέτες στον ναό.

GAgNQHVWIAAH2N1
ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top