Τζο Μπάιντεν : Προαναγγέλλει νέα επίθεση στη Μ.Ανατολή, ως αντίποινα για τον φονικό βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στην Συρία!

Τζο Μπάιντεν : Προαναγγέλλει νέα επίθεση στη Μ.Ανατολή, ως αντίποινα για τον φονικό βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στην Συρία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι θα απαντήσει στην επίθεση με drone που έγινε σε αμερικανική βάση στην βάση των ΗΠΑ στην Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 34.
Η επίθεση εξαπολύθηκε από πολιτοφυλακές που έχουν την υποστήριξη του #Ιράν και ήταν η πρώτη με θύματα αμερικανούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ #Ισραήλ και Χαμάς.
Ο Biden σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, ζύγιζε τις επιλογές των αντιποίνων καθώς στόχος του Λευκού Οίκου είναι να δοθεί μια ισχυρή απάντηση, χωρίς ωστόσο αυτή να πυροδοτήσει έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή και μια απευθείας σύγκρουση με το Ιράν.
Ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χτύπημα που ετοιμάζει, ωστόσο η απόφαση φαίνεται πως έχει ληφθεί ύστερα από διαβουλεύσεις με κορυφαίους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο.
Οι ΗΠΑ, τόνισε, «δεν χρειάζονται έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή». «Δεν είναι αυτό που ψάχνω», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε εάν έχει ήδη αποφασίσει πως θα απαντήσει στην επίθεση, ο Τζο Μπάιντεν αποκρίθηκε μονολεκτικά και καταφατικά: «Ναι».
Ερωτηθείς εάν το Ιράν ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στην αμερικανική βάση, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Είναι υπεύθυνο με την έννοια ότι προμηθεύει τα όπλα» σε αυτούς που πραγματοποιούν τις επιθέσεις.
Αναλυτές και οικονομολόγοι έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο τα αμερικανικά αντίποινα να προκαλέσουν μια γενικευμένη σύρραξη.
Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για τον «νέο μαύρο κύκνο» στο πετρέλαιο. Ανάλογα με το αν οι ΗΠΑ ανεβάσουν τους τόνους εξαπολύοντας επίθεση στο ιρανικό έδαφος ή αν θα δώσουν σκληρή απάντηση με άλλα μέσα, μπορεί να δούμε τη μέση τιμή του πετρελαίου στα 85 δολ. το βαρέλι για το 2024.

Επιπλέον, το ανώτερο όριο των εκτιμήσεων για την τιμή του αργού μπορεί κάλλιστα να σκαρφαλώσει βραχυπρόθεσμα στα 90-95 δολάρια, αναφέρει άρθρο στο Forbes.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top