Η CIA σοκάρει: Ο Zelensky αντιμετωπίζει το τέλος της θητείας του, ενώ οι Ρώσοι εκτελούν ένα σχέδιο για την σύνθλιψη των Ουκρανών - Η απόφαση της Δύσης να παραχωρήσει 220 δισεκατομμύρια δίχως νόημα

Η CIA σοκάρει: Ο Zelensky αντιμετωπίζει το τέλος της θητείας του, ενώ οι Ρώσοι εκτελούν ένα σχέδιο για την σύνθλιψη των Ουκρανών – Η απόφαση της Δύσης να παραχωρήσει 220 δισεκατομμύρια δίχως νόημα

Ο Scott Ritter, πρώην στέλεχος της CIA, επισημαίνει ότι υπάρχει μια στρατηγική της Ρωσίας για την Ουκρανία, και διαπιστώνει αναμφίβολα ότι ο Ζελένσκι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν. Στη Δύση, φαίνεται ότι πιστεύουν ότι σε κάποια φάση, ο Ζελένσκι θα πρέπει να θυσιαστεί.

Ο Daniel Davis, Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης, εκφράζει την άποψή του ότι έχουμε δαπανήσει τεράστια ποσά χρημάτων χωρίς λόγο. Η κατάσταση στο μέτωπο είναι κρίσιμη, καθώς ο Ουκρανικός στρατός επισήμως παραδέχεται την αποτυχία της αντεπίθεσής του. Η συνέντευξη του αρχιστράτηγου της Ουκρανίας στο περιοδικό Economist επιβεβαιώνει αυτήν την αποτυχία, καθώς οι στόχοι της αντεπίθεσης δεν επιτεύχθηκαν.

Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται σε πανικό, ενώ αμερικανός κορυφαίος στρατιωτικός προειδοποιεί ότι Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι χρησιμοποιούν τους αμερικανούς πιλότους ως εκπαιδευτικό υλικό και προκαλούν αερομαχίες.

Επιπλέον, το Forbes αποκαλύπτει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αφαιρέσει από τον Ουκρανικό στρατό το 25% των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η καταστροφή των οπλικών συστημάτων της Ουκρανίας έχει επιδεινωθεί δραματικά, καθώς οι ρώσοι στρατιώτες είναι παρόντες σε πολλές περιοχές και τα καταστρέφουν.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι η Ρωσία ενισχύεται, η Δύση αδυνατεί περισσότερο και η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση καταστροφής.

Στο πεδίο μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να περικυκλώνουν την πόλη της Avdiivka και προχωρούν προς την πόλη Kupyansk. Είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να πέσουν και οι δύο αυτές πόλεις στα χέρια του ρωσικού στρατού.

Συνολικά, ο Daniel Davis, Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης, καταλήγει ότι η Ουκρανία δεν έχει προοπτικές για στρατιωτική επιτυχία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Scott Ritter (πρώην CIA): O Zelensky θα αποχωρήσει από την εξουσία, οι Ρώσοι θα επικρατήσουν και θα επιβάλουν την κυριαρχία τους στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα αποχωρήσει από τη θέση του ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ρωσίας για να εξαλείψει την παρουσία νεοναζιστών στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση του Zelensky θα τελειώσει, καθώς η αποστρατικοποίηση του ουκρανικού στρατού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με την καταστροφή του. Οι Ρώσοι συνεχίζουν τον πόλεμο με σκοπό να εξαλείψουν εντελώς τον Ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται υπό διάλυση και αναγκάζονται να αποσύρουν στρατεύματα από διάφορες κατευθύνσεις για να καλύψουν τα κενά στην άμυνα και να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθετικές ενέργειες. Σύμφωνα με αυτόν, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει ουσιαστικές απώλειες, καθώς επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που έκανε στο παρελθόν.

Επίσης, ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Mark Kelly, αναφέρει ότι Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι συγκρούονται με αμερικανικά αεροσκάφη σε διάφορα “hot spot” για σκοπούς εκπαίδευσης. Οι Ρώσοι και Κινέζοι πιλότοι προκαλούν αυτές τις συγκρούσεις για να εκπαιδευτούν απέναντι στην αμερικανική αεροπορία και να δοκιμάσουν τα αεροσκάφη τους σε μάχες εναντίον των ΗΠΑ. Ο αμερικανικός στρατός επίσης ανησυχεί για τις παραβιάσεις από την Ρωσία στη Συρία και τις αναχαιτίσεις αμερικανικών αεροσκαφών από την Κίνα.

Συνολικά, οι εκπρόσωποι του στρατού των ΗΠΑ αναφέρουν αυξημένη ανησυχία για τις επικίνδυνες επιχειρήσεις από τους Ρώσους και Κινέζους πιλότους.

Σύμφωνα με το Forbes, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 18 Leopard 2 των Ουκρανών εντός διαστήματος δύο εβδομάδων, συνολικά καταστράφηκαν 43 τανκς και έγιναν παλιοσίδερα. Σε αντίθεση με την Ουκρανία, η Ρωσία δείχνει να έχει τον έλεγχο στη σύγκρουση, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία προμηθεύτηκε η Ουκρανία από τη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός από τα τανκς Leopard 2, καταστράφηκαν επίσης πολλά άλλα οχήματα Leopard.

Σύμφωνα με το Forbes, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν ακόμη μία απώλεια, καθώς ένα ακόμη άρμα Leopard 2A6 καταστράφηκε κοντά στην Avdiivka αυτή την εβδομάδα. Αυτή η συρραφή απωλειών αναδεικνύει την επιτάχυνση της καταστροφής των ουκρανικών αρμάτων Leopard 2.

Επίσης σύμφωνα με το Forbes, οι απώλειες των Ουκρανών συμπεριλαμβάνουν 12 άρματα Leopard 2A4, Leopard 2A6 και Strv 122, τα οποία είναι υπερ-θωρακισμένα Leopard 2A5 σουηδικής κατασκευής. Επιπλέον 6 άρματα μάχης Leopard Α2 που χάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας τον συνολικό αριθμό των τεθωρακισμένων απωλειών σε 18 σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Forbes, οι περισσότερες απώλειες του ουκρανικού εξοπλισμού οφείλονται σε εκρήξεις σε ναρκοπέδια και επιθέσεις από drones που μετέφεραν εκρηκτικά. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να είναι εξαιρετικά επιδέξιες στην καταστροφή του ουκρανικού εξοπλισμού, κυρίως των τανκς, χρησιμοποιώντας drones για αυτό τον σκοπό.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, οι Ουκρανοί έχασαν συνολικά 25 γερμανικά άρματα μάχης Leopard. Συνεπώς, συνολικά 43 άρματα μάχης Leopard Α2 έχουν καταστραφεί.

Σε άλλα νέα, ο πολιτικός Oleg Soskin επισημαίνει ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι δυτικές χώρες αποστασιοποιούνται από τον Zelensky, και η Ουκρανία πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες στη λήψη χρημάτων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο Soskin επισημαίνει ότι η ουκρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει την αντεπίθεση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να λάβουν νέα για επιτυχίες στο Ουκρανικό μέτωπο.

Σε μια άλλη ανακοίνωση, ο Αμερικανός πολιτικός Ajamu Baraka καταγγέλλει τη Δύση για επιθέσεις στη Ρωσία και σφαγές στην Παλαιστίνη. Υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες καθιστούν ανήθικους τους υποστηρικτές της “συλλογικής Δύσης”. Ο Baraka έχει επανειλημμένα επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εξωτερικές τους πολιτικές επιλογές, ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιούν την Ουκρανία και άλλες συγκρούσεις ως μέσο για την υλοποίηση γεωπολιτικών στόχων. Αναφέρει επίσης τον αυξημένο αριθμό των θυμάτων στην περιοχή της Γάζας λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top