Ο Ζαχαρίας Ζούπης εκτιμά ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί ως δεύτερη κομματική δύναμη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατρέχει άμεσο κίνδυνο από το ΚΚΕ

Ο Ζαχαρίας Ζούπης εκτιμά ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί ως δεύτερη κομματική δύναμη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατρέχει άμεσο κίνδυνο από το ΚΚΕ

Μετά τη διάσπαση και τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαχαρίας Ζούπης, διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, προβλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση στην πολιτική σκηνή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει την απειλή του ΚΚΕ για την τρίτη θέση. Ο κ. Ζούπης επισημαίνει ότι αυτό αναμένεται να είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα των εξελίξεων.

Επιπλέον, ο Ζαχαρίας Ζούπης δεν αποκλείει την πιθανότητα να δούμε το ΚΚΕ να καταγράφει διψήφια ποσοστά, ενώ υποδεικνύει την πιθανή μετακίνηση των απογοητευμένων αριστερόστροφων ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ. Με βάση πρόσφατες μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό περίπου 12,8%, το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται κατά μία μονάδα, ενώ το ΚΚΕ κατέχει το 8%. Υπάρχει επίσης μια τάση προσανατολισμού των απογοητευμένων αριστερόστροφων προς το ΚΚΕ, καθώς η ψήφος στις ευρωεκλογές φαίνεται να είναι χαλαρή.

Εκφράζει την πεποίθησή του ότι ένα τμήμα των 930.000 ψηφοφόρων που υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές ίσως απομακρυνθεί από το κόμμα και γενικότερα από τις πολιτικές διαδικασίες. Εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την πιθανή απόσταση και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για ένα νέο κόμμα στο αριστερό φάσμα.

Σχετικά με την κυβέρνηση, υπογραμμίζει την ανάγκη να πείσει ότι, ενώ είναι σε ισχυρή θέση, μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν αυτές απαιτούν ρήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, υποστηρίζει ότι τα κενά στη ζωή και την πολιτική, είτε είναι λάθος είτε σωστά, πάντα καλύπτονται.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top