Οδηγός τρένου στην Ξάνθη ελέγχει αφύλακτη διάβαση για αυτοκίνητα, σταματώντας το τρένο

Οδηγός τρένου στην Ξάνθη ελέγχει αφύλακτη διάβαση για αυτοκίνητα, σταματώντας το τρένο

Ένα εκπληκτικό βίντεο-ντοκουμέντο από την περιοχή της Ξάνθης έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτό, ένας μηχανοδηγός σταματά το τρένο του καθώς περνά από τον επαρχιακό δρόμο, προκειμένου να ελέγξει εάν κάποιο όχημα διέρχεται από μια μη φρουρούμενη διάβαση.

Στο βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο μηχανοδηγός σταματά το τρένο, βγαίνει έξω από το καθήκον του και ελέγχει με τα μάτια του αν περνάει κάποιο όχημα, προτού συνεχίσει την πορεία του.

Η διάβαση φαίνεται να είναι απροστάτευτη, με τις μπάρες ασφαλείας να είναι κατεστραμμένες και τη σήμανση να απουσιάζει.

Η δημοσιογράφος, Αλκμήνη Μουδανίδου, από την περιοχή της Ξάνθης, συνάντησε έναν ντόπιο που καταγράφει καθημερινά τι συμβαίνει σε αυτήν τη μη φρουρούμενη διάβαση. Όπως επεσήμανε, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι απλώς χαλασμένες, αλλά εντελώς απουσιάζουν και δεν υπάρχει καμία σήμανση.

Σε αυτό το σημείο, δεν διέρχονται επιβατικά τρένα, αλλά μόνο εμπορικά, και οι κάτοικοι είναι αναίσθητοι στο ενδεχόμενο πέρασμα τρένου.

«Δεν υπάρχει σήμανση, οι φωτεινοί σηματοδότες είναι κατεστραμμένοι»

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνάει επιβατικό τρένο, αλλά καμία φορά εμπορικά, και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, οι φωτεινοί σηματοδότες είναι κατεστραμμένοι και δε λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να περνούν ανενόχλητα, και κάποιος μπορεί να ξεχάσει κάποια στιγμή ότι περνά από μια σιδηροδρομική γραμμή», επεσήμανε η Ανθή Κουρτίδου, κάτοικος του Πολύστιτου της Ξάνθης.

«Έχουν συμβεί ατυχήματα εδώ και έχουν ήδη χαθεί ζωές. Νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει αναγκάσει παιδιά στην αιώνια ανάπαυση», πρόσθεσε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top