Οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σ. Κασσελάκης απέκτησε προσωρινό χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές

Οι 100 μέρες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σ. Κασσελάκης απέκτησε προσωρινό χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές

Το μήνυμα που διατυπώθηκε στο συνέδριο ήταν… «Μείνε μέχρι να φύγεις».

Η σύγκρουση-«ανέκδοτο» του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο ολοκληρώθηκε και ο Σ. Κασσελάκης πήρε μια «ανάσα» για 100 ημέρες.
Γιατί η ουσία είναι: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί συντριβή, που σημαίνει ότι θα πέσει από τη δεύτερη θέση και ίσως ακόμα και από την τρίτη, τότε αυτό θα σημαίνει το «τέλος» του Σ. Κασσελάκη.

Βασικός στόχος θα θεωρηθεί, εκτός από τη διατήρηση της 2ης θέσης, η κατάκτηση από το κόμμα ενός ποσοστού περίπου 15%.
Κατά βάση, το μήνυμα του συνεδρίου ήταν… «Μείνε μέχρι να φύγεις».
«Το τέλος του Σ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι ευρωεκλογές», επιθυμούσε να πει ο πρώην ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, αλλά είπε «Θα κριθούν όλοι από τα αποτελέσματα», μετά το φιάσκο του συνεδρίου.

Με αυτή τη φράση απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, στην απόφαση του Συνεδρίου να μην προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές και να διατηρήσει τον Στέφανο Κασσελάκη στη θέση του προέδρου.
Οι τέσσερις συνεδριακές ημέρες απέδειξαν το χάσμα μέσα στο κόμμα της επίσημης αντιπολίτευσης, την εσωστρέφεια της οποίας επικρατεί, την έλλειψη ενότητας που παρατηρείται γενικώς και τον διχασμό που είναι προφανής.
Και όλα αυτά χωρίς να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην διεξαχθούν εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα και να υπάρξει μια βασική προετοιμασία για τις ευρωεκλογές.
Εάν λάβει κανείς υπόψη την πτώση στις δημοσκοπήσεις που καταγράφει το κόμμα της επίσημης αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι κανείς δεν ήθελε να αναλάβει μια ήττα για την οποία θα φαινόταν υπεύθυνος.
Ας την υποστεί αυτός που έχει στα χέρια του τη μοίρα του κόμματος τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η υπερψήφιση της πρότασης από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων των τριών παρατάξεων της Βουλής, του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Παππά και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Γιώργου Τσίπρα, έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σαφή εντολή:
Αυτός και μόνο αυτός θα φέρει την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και θα δώσει εξηγήσεις για αυτό.
Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά μόνο μέχρι τότε.
Δεν είχε τη δυνατότητα να ζητήσει την ανανέωση της εντολής που θα του έδινε την ευκαιρία να μην κριθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ωστόσο, δεν κατανόησε ότι σε περίπτωση συντριβής στις ευρωεκλογές, που φαίνεται πλέον πολύ πιθανή, το τέλος του θα ήταν προδιαγεγραμμένο, ανεξαρτήτως του τι θα είχε συμβεί στις εσωκομματικές εκλογές, εάν αυτές επιτρεπόταν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top