Η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων καλεί τον Ν.Θεοδωρόπουλο για την υπόθεση της Ασημακοπούλου

Η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων καλεί τον Ν.Θεοδωρόπουλο για την υπόθεση της Ασημακοπούλου

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρώην γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάλεσε τον Νίκο Θεοδωρόπουλο να παρουσιάσει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση Ασημακοπούλου και τη διαρροή email αποδήμων.

Από πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, υποστηρίζεται ότι η κατοχή των ειδικών εκλογικών καταλόγων, συμπεριλαμβανομένων και των email, ήταν νόμιμη με βάση τον νόμο του 2019 που ψηφίστηκε από πολλά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι και είχαν πρόσβαση σε αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους κατά την προεκλογική περίοδο του 2023 (αν και δεν επέτρεπε τη χρήση τους). Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι ο νόμος του 2019 για την ψήφο των αποδήμων δεν υπάγεται στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, αλλά στην εκλογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρώην γραμματέας αποδήμων της ΝΔ «είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του και να αποδείξει την άδικη στοχοποίησή του».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top